петък / 9.06.2023 / 5:13

Запомнете ги! Това са мизерниците, които крадат с пинсета дарения за манастир

Дата:

Нови разкрития за крими героя от Враца и негов авер откраднаха дарения от манастир край Костинброд, пише BulNews.

Преди два дни в социалните мрежи се завъртя видео от 25 април. На кадрите се вижда, как двама мъже на около 40 години от Враца влизат в Шияковския манастир като праведни християни. Прекрачвайки прага на храма, бандитите започват да оглеждат светата обител, най-вероятно за поставено видеонаблюдение.


Снимка: Булнюз

Може би спокойни, че камери няма, единият – Емил Иванов, започва с пинсета и фенерче да бърка във всяка от кутиите за дарения и да вади отвътре банкноти. Докато Ембата или Мулти, както е известен във Враца Емил, „работи“, аверът му се прави, че се моли и кръстейки се следи ситуацията отвън, за да не бъдат заловени.


Снимка: Булнюз

Към момента не е ясна сумата, която е открадната от манастира, тъй като в рамките на една седмица са извършени две кражби. След като било установено престъплението, извършено от двамата врачани, на друго видео няколко дни по-късно, се вижда и втора група крадци – двама мъже и жена. Тримата също влизат в храма и започват със специален уред да вадят пари от кутиите.


Снимка: Булнюз

„Притеснява ме това, че тези групи не са посещавали само този манастир“, каза зам.-кметът на Костинброд Александър Ненов. 


Снимка: Булнюз

Според него и настоятеля на Шияковския манастир, идвайки от Враца и движейки се през Искърското дефиле, е много възможно бандитите да са ударили и други храмове, които са били по пътя им. Те апелират всички смирени християни да се грижат и пазят светата обител, за която отговарят, за да се предотвратят следващи подобни посегателства.

От полицията са потвърдили, че крадците от Враца са с установена самоличност, но тъй като работата по случая продължава все още не е ясно дали са задържани.


Снимка: Булнюз

По неофициална информация Емил Иванов е известен в крими средите и е познат на полицията във Враца. Според наши източници, преди години същият е бил заловен с оръжия и маска, най-вероятно подготвящ друго престъпление.
Работата по случая продължава.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

19-годишен пиян и без книжка удари патрулка след гонка в Русе

Полицията в Русе задържа след гонка 19-годишен пиян шофьор...

Внучката убийца на актрисата Виолета Донева е вменяема, психиатри я заковаха и отива на съд

Разследването приключва скоро, могат да я обвинят за отнемане...

Потайности! Стая в хотел на известен бизнесмен в Пиринско води до таен лабиринт и невиждана у нас крими тайна СНИМКИ

Супермодерна голяма нарколаборатория, до която се стига през тунели в...

Известен психолог обясни по каква причина Адриан е затрил Ани и Явор

Психотерапевтът и психолог Калин Гайтанджиев е роден е през 1975...