петък / 9.06.2023 / 3:54

Захапаха новата украинска посланичка, че била по халат – оказа се дизайнерска рокля

Дата:

В първото си обръщение към българите Олеся Илашчук облечена в дреха, вдъхновена от традиционната вишиванка

Красива дизайнерска рокля в националните цветове на Украйна – така потребители в социалните мрежи там описаха облеклото, с което новата украинска посланичка Олеся Илашчук се появи в първото си обръщение към българите, след като връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев в петък. 47-годишният дипломат без предишен опит го направи на български език.

Не липсваха обаче хапливи коментари. Редакторът на “Европейская правда” Сергей Сидоренко написа във фейсбук, че е неприемливо красавицата да се появи “по халат”. Самите украинци се разделиха на два лагера в социалните мрежи – “за” и “против” дрехата на Нейно Превъзходителство. Фактът, че средно мнение по темата нямаше, в модния свят се определя с една дума – котюр.

Изборът на облекло на Илашчук не е никак случаен. Роклята, чиято цена е поне 3000 лв., е на украинската дизайнерка от Лвов Юлия Магдич. Тя основава марката си през 2013 г. – когато в страната избухват антиправителствените протести. Вдъхновението ѝ идва от украинските традиции, които дизайнерката пречупва през модерния си поглед. В основата на украинската история е традиционната бродирана риза, наречена вишиванка. Магдич използва именно нея за своите характерни модели, като ги обогатява с етническа 3D бродерия, разработена по образец на дрехи в музеи.

Емблематичните украински модели на Юлия Магдич може да бъдат намерени в повече от 50 страни. За марката са писали някои от най-големите модни списания в света като “Вог”, “Обзървър” и WWD. Забелязвани във фееричните силуети, наподобяващи формите на цветя, са известни личности като Катрин Зита-Джоунс и Кели Озбърн.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...