петък / 9.06.2023 / 3:53

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

Дата:

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов“, заяви пред БНТ зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. „Медийните ми изяви на 2 и 3 май (в дните след взрива от 1 май, б.р.) са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите“. 

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента – че взривното устройство е направено така, че да убива хора.

Потвърди и за присъствието на „израелския експерт“, около чиято роля в разследването се спекулира в публичното пространство, но следствието така и не даде подробности за участието му.

„Израелският специалист, който беше на местопроизшествието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект“, посочи Тодоров. Той не коментира подробности около разследването, но заяви, че на всички е пределно ясно, че главният прокурор е бил сам в автомобила. Тодоров смята, че фокусът се е изместил върху израелския експерт и семейството на Гешев.

Ясен Тодоров потвърди, че той е завел израелския специалист до мястото на взрива и подчерта, че той сам е предложил съдействие. Зам.-директорът на следствието каза още, че е готов да се яви на изслушване в парламента, но ако заседанието е при закрити врати и без телефони, които да записват. „От вчера един дрон обикаля и влиза в терасата на ваканционно жилище, което е собственост на родителите на съпругата ми“, каза още той като заяви, че там всеки уикенд със семейството си. „Аз не плача, не се оплаквам. Ако се страхувам от нещо, трябва да напусна този пост“, добави той.

По-късно пред Нова телевизия Ясен Тодоров потвърди, че не се страхува да ходи по улиците и няма да иска охрана от правосъдното министерство.

Тодоров заяви, че трябва Сарафов да каже кой му дърпа конците.

„Аз не ходя с написани речи. Сметка за думите ми могат да ми държат само родителите ми“.

„Когато изтичаше мандата на Сарафов като директор на Национална следствена служба, името ми се спрягаше за негов наследник. В личен разговор със Сарафов съм споменавал, че нямам такива мераци и не искам този пост“, каза още той.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...

Голям удар: Слави Трифонов продаде „Ку-Ку“ на…

Слави Трифонов е продал правата върху марката "Ку-Ку" на богатия...