понеделник / 5.06.2023 / 20:40

Внимание! Изтеглят опасен хляб от магазините у нас

Дата:

Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб. От Сдружение „За достъпна и качествена храна“ съобщават, че продуктът в разфасовка от 700 гр. е на голям български хлебопроизводител.

След получен сигнал на платформата на сдружението – www.zdkh.bg, производителят е завишил входящия контрол на влаганите в продуктите му суровини и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция.

Вътрешна проверка на фирмата-производител за причините, довели до проблема по цялата верига на производство, е установила наличие на подобни частици във влаганата в хляба сол.

Незабавно е прекратено влагането на цялата партида проблемна сол, уведомен е доставчикът и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от търговските вериги.

Производителят увери, че във фирмата са интегрирани системи за безопасност на продукта, които изключват подобни инциденти. Производственият процес на хляба е напълно автоматизиран. Предприето е допълнителното обучение на персонала, ангажиран с качествения контрол във фирмата.

Сдружението за достъпна и качествена храна посочва, че от началото на годината платформата му има над 1 милион посетители.

Подадените в нея сигнали са предимно за занижено качество на млечни продукти, съмнително съдържание и несъответствия на етикетировка и продукта, неправилно съхранение от търговски обекти на 3-литрови кутии вино, както и за лошо качество на рафинирано слънчогледово масло.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...