четвъртък / 30.11.2023 / 13:08

Властта алармира: У нас се разпространява нов наркотик, 100 пъти по-активен от хероина

Дата:

У нас се разпространява нов синтетичен и много опасен наркотик, който е около 100 пъти по-активен от хероина, тази тревожна новина съобщи премиерът Николай Денков в началото на редовното заседание на Министерски съвет. 

„Той се разпространява чрез смесване с други наркотици. Първо имаше разпространение в САЩ, в Западна Европа, а сега вече и у нас„, посочи Денков.

Затова от тази седмица правителството създава нов координационен механизъм, чийто фокус ще бъде организираната престъпност, вносът и разпространението на наркотици. 

„Фокусът ще бъде върху големите вносители, големите разпространители и идеята на този координационен механизъм е да допълва работата на Националния съвет по наркотични вещества, който има много функции. Основните задачи ще бъдат под координацията на Министерство на вътрешните работи (МВР), ГД „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), Гранична полиция, но също така ще бъдат включени и Министерство на финансите, Агенция „Митници“, Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), Националната следствена служба (НСлС), Министерство на образованието, Здравното министерство, както и Министерство на електронното управление, тъй като голяма част от пазара е онлайн търговия“, допълни премиерът. 

Премиерът Денков похвали МВР за това, че през последния месец почти всеки ден излиза информация за успешно проведени акции, както по отношение на миграцията, така и по отношение на борбата с организираната престъпност. Само през последното денонощие са били спрени 805 души, които са се опитали да минат през нашата граница с Турция. За същите 24 часа около 105 души са били задържани в страната, информира премиерът. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...