“Витошка” е в топ 50 на най-скъпите търговски улици в Европа

Date:

Столичният бул. “Витоша” е на 47-а позиция в Европа, сочи традиционното проучване за най-скъпите улици Main Streets across the World, съобщи БТА.

Средният месечен наем за магазин от 100 кв. м на булеварда е малко над 50 евро/кв. м. 

Проучването Main Streets across the World е прави от консултантската компания Cushman & Wakefield и изследва 47 държави в света.

“Въпреки че наемните нива на търговски площи и в центъра на София бяха повлияни от пандемията, тенденцията е към плавно повишаване и връщане към нивата от 2019 година”, коментира Красимир Петров, мениджър “Управление на имоти и активи” в Cushman & Wakefield Forton.

Най-скъпата търговска локация в Европа вече е Via Montenapoleone в Милано с 1212 евро месечен наем. Следва я New Bond Street в Лондон с месечен наем, равняващ се на 1195 евро/кв. м. Третата позиция на Стария континент заема Via Condotti в Рим с нива от 1034 евро/кв. м на месец. Парижката Avenue des Champs Elysees изпада от Топ 3 и вече е на четвърто място с наем от 922 евро/кв. м.

На Балканите в Белград “Кнеза Михаила” е на 42 позиция на Стария континент, с наемни нива от 82 евро/кв. м, както и Загреб с улица Ilica със среден наем от 73 евро/ кв. м.

В Букурещ Calea Victoriei се нарежда на 46-о място с месечен наем от 53 евро/кв. м.

В световен мащаб най-скъпата улица отново е “Пето авеню” в Ню Йорк, с наем от 1756 евро на кв. м. На втора позиция се нарежда Tsim Sha Tsui в Хонг Конг. На трето място в глобален план се подрежда първенецът в Европа – миланската “Via Montenapoleone”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...