петък / 9.06.2023 / 3:41

Валежи и гръмотевици през уикенда, лошо време и другата седмица

Дата:

С валежи и гръмотевични бури ще преминат предстоящите почивни дни, като следващата седмица се очаква тези явления да продължат. Това показва средносрочната прогноза за времето от синоптика Петър Янков.

Петър Янков, синоптик
Петър Янков, синоптик

Превалявания се очакват днес и утре в югозападните части на страната. Главно в планинските райони ще има и гръмотевични бури.

В събота и неделя ще има валежи главно в западната част на страната, като в събота те ще бъдат по-интензивни. Ще бъдат придружени от гръмотевици в югозападните райони и най-вече в района на Сливен и Ямбол.

В неделя ще има по-слаби валежи, като в Западна България се очаква да има отново гръмотевични бури. Условия за градушки отново се очаква да има предимно в планинските райони и в югозападната част на страната, стана ясно още от прогнозата на Янков в предаването „България сутрин“ по България он еър.

Още от началото на следващата седмица започва процес на динамично време, с център точно над нашата страна. Ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Това време ще се задържат до вторник, като в сряда валежите за кратко ще спрат.

След това плитък облачен вихър, с център над Гърция, ще премине над нашата страна и отново се очакват превалявания – предимно в южните и източните части. Следва стабилизиране на въздушната маса и повишение на температурите над 20 градуса.

„При краткотрайни и по-продължителни валежи чадърът трябва да бъде необходим аксесоар този сезон. Валежите през този сезон имат кратък характер, но всички трябва да следят краткосрочните прогнози и да знаят, че лошо време няма, има лошо облекло“, посочи Янков.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Синоптиците смаяха с прогноза, не е за вярване какво се задава тази седмица

Времето през новата седмица ще е типично за май....

Времето пощуря! Сняг валя на тези места в България

Сняг през май изненада жителите на живописното родопско село...

Проф. Рачев каза прогнозата за Гергьовден и всички полудяха, но от вторник …

Следват няколко дни с малко по-топло време. Във вторник се...

Времето се смрачава, ще вали до края на работната седмица

През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява....