сряда / 4.10.2023 / 11:45

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Вацев заплете нова мистерия с Божков, разкри кой седи зад прибирането му

Дата:

Не се отнасям на този етап сериозно към думите и действията на българските прокурори. Утре ще се окаже, че Васил Божков е убивал и малки деца и е закусвал с бебета. 

Тепърва ще чуем неща за Божков, каквито той не е чувал за себе си. Това е от българската вътрешна олигархична жестока игра, жестока битка, която ще се осветлява медийно много подробно, за да се скрие главният факт на днешния политически живот в България – това е абсолютно американският характер на българското държавно ръководство. 

Всякакви събития – разчленявания на трупове, криминални истории, истории с Княгиня Калина, която влязла в противоречие с КАТ – ще се лее непрекъснато, за да могат българите да не мислят и да не забележат, че днешната българска политическа власт е 100% американска“. 

Това мнение изказа пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

Според него има сектори в българския културно-политически и стопански живот, „които не са под американски контрол, но не са, защото посолството на САЩ не е поискало да ги контролира“.  

Вацев допусна завръщането на Васил Божков от Дубай да е „част от международната сглобка„:

„Този род драми, всяка от които трае три дни, идват, за да изтласкат реалния проблемен поток от съзнанието на българите, че да няма възможност да се ориентира обективно и реалистично в обърканата ни действителност. … 

Политическият живот на България до голяма степен е военновременен. Нищо важно не може да стане в България, ако то не е свързано по някакъв начин с войната в Украйна. Очаквам през октомври да се премине към втория етап на войната, когато НАТО ще трябва да участва със свои сили във войната“. 

Сред мотивите на прокуратурата за поискания постоянен арест на Васил Божков беше посочено и това, че обвиняемият има създадени достатъчно бизнес структури извън ЕС, където би могъл да продължи да развива хазартния си бизнес.

 Сред имената на лицата, с които Божков е контактувал, беше посочено и името на вече покойния лидер на частната военна армия „Вагнер“ Евгений Пригожин.

Международният анализатор коментира и самолетната катастрофа, при която загина Пригожин:

„Налага се засега хипотезата, че това е целенасочено действие с цел унищожаване на ръководството на „Ваегнер“. Това, което не е ясно досега, е кой е извършителят на тази операция. Моето предположение е, че това са противниците на системата в Русия. Работата е вътрешна.

 Много е удобно да се унищожат Уткин и Пригожин и да се обвини за това Кремъл. Това ще бъде господстващият сюжет в руския начин на осмисляне на тази драма. … Това е вътрешна работа – епизод от битката на либерали и противници на либералите.

Това е епизод от битка между руския военно-промишлен комплекс, на чиято страна беше Евгений Пригожин и рески олигархични кръгове, които продължават да контролират твърде много нещо в Русия. Те контролират финансовата система на Руската федерация“.

Според Вацев т.нар. метеж на Пригожин от 23 юни не е бил пуч и предателство, а „не много умен начин да се търси справедливост при царя“ и определи това като не много интелигентно действие от страна на собственика на ЧВК „Вагнер“:

От онази събота (на метежа на Пригожин) Путин е в позицията на противник на руските либерали, което обещава изключително жестока война в Кремъл и около Кремъл“.  

По думите на Валентин Вацев „в момента, когато е загинал Пригожин, той е бил в мир с властта в Кремъл„:

„Още повече, че три дни по-късно Путин заяви, че „Вагнер“ вече не съществува“.

 В предаването „12+3“ анализаторът Валентин Вацев представи и книгата „Централният дом на литератора“ на Александър Проханов.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Хванаха мъртво пиян, карал с близо 4 промила

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж,...

Фалшиви, секс стимуланти и чай за отслабване спипаха на „Капитан Андреево“

Недекларирани фалшиви стоки, сексуални стимуланти и сашета чай за...

Хванаха мъж с близо 400 хил. лева за търговия с вот в Несебър

В офиси и имоти на задържания са открити 180...

Огромна трагедия в пазарджишкото село Черногорово

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие Мъж застреля съпругата и...