петък / 9.06.2023 / 5:05

Ученикът, стрелял в Белград, имал списък с деца, които искал да убие

Дата:

Момчето не е имало никакви психически проблеми

Началникът на полицията в Белград Веселин Милич съобщи, че ученикът открил стрелбата в основно училище в Белград, е имал скица на училището и списък на деца, които е искал да убие. На извънредна пресконференция Милич показа плана на ученика преди убийствата, съобщават сръбските медии.

„Бил съм на хиляди огледи, такъв случай не се помни в сръбското общество. Според получените досега данни, момчето е планирало престъплението от месец. Взел е пистолети от апартамента на баща си, взел е и коктейли Молотов в раницата си. Първо е стрелял срещу охранителя, след това срещу дежурната ученичка. След престъплението се обадил в полицията. Сам е изготвил план как да влезе в училището, как да излезе. Определил е приоритетните си цели, кое дете и как да ликвидира и колко деца да убие“, каза Милич.

Той изтъкна, че момчето не е имало никакви психически проблеми.

По информации на вестник „Новости“ Коста К., роден през 2009 г., е стрелял с два пистолета. В раницата му, оставена в кабинета по история, са намерени три коктейла Молотов.

Мотивът за престъплението засега остава неизвестен.

Бащата на негов съученик изрази предположението, че момчето е било тормозено от другите деца. В медиите се появи информация, че Коста К. е решил да извърши нападението в училището, когато получил двойка по история. Той си тръгнал сутринта от училището, отишъл в къщи за оръжието, след което се върнал и извършил престъплението.

Бащата на стрелецът също е арестуван. Той твърди, че има разрешителни за оръжията и те са били държани в сейф. В детето са намерени два пистолета, предаде БТА. 

„Той има няколко броя оръжия и твърди, че са били заключени в сейф, но очевидно детето е знаело шифъра. Наред с гилзите са намерени и три пълни пълнителя. Според неофициална информация момчето е ходело на стрелбища с баща си и се е упражнявало да стреля“, каза сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич и добави, че спрямо бащата ще бъдат приложени предвидените в закона мерки.

Според информация на вестник „Новости“ е задържана и майката на момчето.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Нов световен рекорд: Нигерийка готви в продължение на 100 часа без прекъсване

Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дългото време, прекарано в...

Лоша новина: МВФ алармира за фалита на САЩ и катастрофалните последици за световната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) предупреди за „много сериозни последици“...

Майка започна да храни 18-м. си бебе с щурци и…

Жителка на канадския град Торонто започна да храни 18-месечното...

8-годишно дете се изгуби в горите на Мичиган, хранело се със сняг и се крило под дънер

Осемгодишно момче, изгубено в отдалечените гори на Мичиган, оцеля...