Туитър даде заден за едно от най-спорните си решения

Date:

Продължават сътресенията около „Туитър“ след придобиване на социалната мрежа от милиардера Илон Мъск, който веднага след придобиването ѝ направи сериозни промени в нея.

Една от тях е отлагането на плащането за синята отметка в профилите. Мъск съобщи, че компанията тя ще се получава срещу 8 долара на месец. Отметката се използва от знаменитости, политици и други хора с голямо публично присъствие, които верифицират профилите си и гарантира, че профилите им не са фалшиви, съобщава bTV.

През изминалите дни новият собственик на „Туитър“ направи и други изненадващи действия, като възстановяването профила на Доналд Тръмп. Бившият американски президент беше блокиран преди почти 2 години, след като негови симпатизанти нападнаха Капитолия. Тръмп обаче заяви, че няма да се върне в „Туитър“ и остава в собствената си социална мрежа.

За краткото време, откакто е начело на компанията, Мъск съкрати близо половината служители. Те получиха ултиматум от Мъск чрез имейл, в има се предлага да изберат или да работят дълги часове с висока интензивност или да напуснат.

В последните дни са напуснали повече служители от очакваното, особено от техническите отдели, което създаде опасения дали компанията може да продължи да функционира. По този повод Мъск написа тази вечер в профила си в социалната мрежа: „Не трябваше ли „Туитър“ да е умрял досега или нещо подобно?”

Според сайта Axios e възможно в бъдеще социалната мрежа все по-често да има проблеми като например услугата да не е достъпна за потребителите за известен период от време.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...