понеделник / 5.06.2023 / 19:36

Тригодишно момче чете книги и брои до сто на шест езика

Дата:

Тригодишно дете от британския град Портишед, Съмърсет, се научи да брои до 100 на шест езика и стана най-младият член на клуба на вундеркиндите Менса в страната, съобщава The Mirror.

Теди Хобс се научил да чете на двегодишна възраст по време на блокирането срещу COVID-19. „Той винаги се е интересувал от книги, затова се погрижихме да има много от тях“, каза майката на момчето, 31-годишната Бет. На 2 години и 2 месеца детето безпроблемно четяло книгата на родителите си.

На следващата Коледа момчето получило таблет, за да може да играе игри на него. Вместо това Хобс се научи да брои до 100 на мандарин.
Бет и Уил били озадачени от таланта на сина си. Те се свързали с медицински специалисти, за да преценят нивото на развитие на момчето. „Теди е първото ни дете и тъй като е заченато чрез ин витро, няма с кого да го сравним“, обясни майката.

В крайна сметка родителите се свързалис Менса. Момчето, което тогава е на 3 години и 7 месеца, трябвало да премине едночасово онлайн интервю с експерти от организацията. „Притесних се дали ще може да седи пред лаптоп за един час, но той наистина го хареса“, каза Бет. Експертите установили, че коефициентът на интелигентност на момчето е 99,5. Менса приема тези, чийто коефициент на интелигентност е в първите два процента от средния показател за населението.

Допълнителни изследвания показват, че на възраст от 3 години и 8 месеца момчето разпознава букви и думи на нивото на дете на 8 години и 10 месеца. Теди получи сертификат за членство в Менса и е един от най-младите членове на клуба в страната. Сега ходи на детска градина, но през септември ще тръгне на училище.

Досега детето-чудо може да брои до 100 на шест чужди езика, включително мандарин, уелски, френски, испански и немски.

Майката на детето се свърза с Potential Plus, благотворителна организация за надарени деца, където й бяха предоставени консултантски услуги. Бет каза, че самата тя е започнала да чете на 4-годишна възраст. „Просто не знаем откъде се появи тази способност у Теди“, каза тя.

В допълнение към ученето, момчето обича плуването и гимнастиката. Той обича да чете книги на 15-месечната си сестричка Пипа и обмисля кариера като лекар, когато порасне. Наскоро момчето започнало да изучава знамената на различни страни по света и се заинтересува от моделиране с пластилин. „Искаме Теди да бъде добър човек и да се радва на живота. Това го иска всеки родител “, подчерта Бет.

По-рано беше съобщено, че мексиканско момиче, чийто IQ е по-висок от този на Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, ще стане астронавт и ще колонизира Марс. Тя ще влезе в университета в Аризона, където се надява да привлече вниманието на специалистите от НАСА.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Определен брой крачки на седмица пазят сърцето, ето колко

Изследвания сочат, че изминаването на 8000 или повече крачки...

Искате да емигрирате? Това са страните, в които е най-лесно да започнеш нов живот

Да пътуваш в чужбина като турист е едно, но...

Шокираща промяна: Собствениците на нови автомобили няма да ги притежават, но ще ги плащат, по настояване на зелените в Европа

В публикации в „Автомедия“ и „България Он Еър“ се твърди, че традиционният бизнес...

Григор Димитров потвърди, че има връзка с красавицата Мадалина

Часове след достойната загуба на Григор Димитров от Новак...