неделя 2 април 2023 | 12:16

Трагедия! Българката Нина изчезна безследно след свлачището в Италия

Дата:

Властите в Италия идентифицираха първата жертва на свлачището на остров Иския. Първоначално се смятаха, че намереното тяло е на 54-годишната българка Николинка Благова, съобщава „Газета дел Суд“.

По-късно стана ясно, че жертвата е 31-годишната италианка Елеонора Сирабела.

Българката, позната сред хората като Нина, е сред 11-те души, обявени за изчезнали след страшното бедствие на острова.

Те да са блокирани някъде, където спасителите все още не са пристигнали. Мнозина се опасяват обаче, че скалните отломки, примесени с кал, може да са ги притиснали и задушили.

Загиналата Елеонора е работела в магазин заедно със съпруга си Салваторе, който също е сред изчезналите. Тя била известна с красивата си външност и веднага след трагедията я нарекоха „ангела от Иския“.

Николинка дошла на остров Иския още като момиче. Тя живеела и работела тук още във времената, когато нямало много източноевропейски имигранти. Работела сезонна работа в туризма от юни до септември. Трудела се в хотели във Форио и Лако Амено, работела и като сервитьорка в ресторанти.

Влюбила се не само в остров Иския, а и в един от жителите му – Винченцо Сенезе, с когото после споделила живота си. Той имал ресторанти на острова, но също и в Палма де Майорка и Германия. Когато се пенсионирал, предложил на Нина да отидат в Германия. Тя приела, още повече, че двете й пораснали деца и внуците й живеели в България.

Единственото ѝ нереализирано до този момент желание било да получи италианско гражданство. Върнала се няколко пъти през изминалите месеци на острова, за да представи необходимите документи. С тази цел дошла и три дни преди трагедията с калното свлачище. В четвъртък тя най-после била получила така мечтаното гражданство.

Мъжът й Винченцо останал в Германия. Двамата трябвало да празнуват връщането на Нина. Вместо това Винченцо получил обаждане от племенника си – адвоката от Иския Агостино Яконо, че все още не се знае къде е Нина, дали е жива или не. Винченцо искал да замине за Иския, но това не било препоръчително заради възрастта и здравето му. Той все още се надява, че ще получи обаждане с добри новини за Нина.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...