Татяна Дончева към Лора Крумова: Какво ми казвате в момента? Чувате ли се?!

Date:

Коста Паскалев ни събра. И други имаше технически ангажирани, но Коста беше двигателя. това, че Първанов е бил двигателя, са слухове и сплетни. Не е нужно да се водят битка и война. Това заяви Татяна Дончева пред Нова тв. 

“На хората им е неприятно от конфликтите и това, че няма сериозно представителство”, допълни тя.  

“Кой кого е предложил? Първанов, Пирински и Божинов са поканени. Тези хора значат ли нещо за БСП и за онези хиляди, които са членували в БСП. Кой е авторитет за възрастните хора в БСП? Крум Зарков ли? Те не знаят кой е Петър Витанов”, заяви Дончева.  

“Едната част казва, че ще разцепим БСП, а другите казват, че без БСП няма да стане. Ако Нинова вземе връх, очевидно това не може да стане. Аз смятам, че това не е единственият препъникамък.

БСП със сегашния си кадрови, организационен и деен потенциал не може да бъде водеща роля. Трябва да се правят мостове и старите муцуни да градят тези мостове”, посочи тя.  

“Ние сме правили коалиции и с по-големи не кретени, а катили. То не е въпрос дали става по-добре, а че няма нужда егото на лидерите да се изтъква като проблем. В практиката ни сме показали, че не егото е проблем”, каза тя.  

Водещата поиска да разбере дали лицата, които се събират около нов политически формат са обмислили завръщането си в БСП.

“Какво ми казвате в момента? Чувате ли се? Ако преди 15 години сте се развели с бившата си жена и през периода имате още 1-2 брака с деца и как ще се върнете? Обичам да отговарям на интелигентни въпроси, затова участвам във вашето предаване.

Това обяснява ли ви отговора ми. Има неща, които не могат да станат. Няма да коментирам Корнелия Нинова. Тя е в правото си да има каквато иска позиция, защото няма изход.

Тя ще има позиция, която смята, че я защитава най-добре. Аз ги поканих, ама те не щат. Искам формациите, които не сме БСП, да не бъдем намесвани във вътрешния конфликт на БСП. Ние не сме част от този конфликт”, категорична бе Дончева. 

Дали новата лява формация ще подкрепя Русия във войната в Украйна, тя заяви: “Вие смятате ли, че това трябва да бъде част от идеологията на една формация? Външнополитическите необходимости се решават извън партията.”

“Не съм питала Масларова и Шаренкова какво искат. Но според мен Шаренкова ще се бори за ново ръководство на БСП. Социалистическата партия е била водеща по време на целия преход. Имали сме сериозно представителство със сериозни хора”, заключи Дончева. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...