Студени досиета: Жоро Илиев броял по 10 бона за секунди на този човек, искал от него да…

Date:

Сашо Роман разказа много любопитна история за вече покойният бос на ВИС-2 Жоро Илиев. Разкритието си той прави съвсем спонтанно и признава за много пари.

Илиев е имал афинитет към музиката, която изпълнява емблемата на ретро чалгата в България. Роман признава, че подземният бос му е трупал тлъсти пачки на песен и разкрива до каква сума е стигал.

Ето какво споделя:

Аз да кажа и за Жоро. Работех в кошарите. Идва с охраната и като дойде ми вика „Ти ми знаеш моята песен“. От там нарежда ей така една камара от педесетарки. По 10 бона за една песен. На два три път – так, так, так. Даде ми парите и си тръгна човека“, казва певецът.

 Жоро Илиев бе застрелян на 25 август 2005 г. от снайперист в курортния комплекс Слънчев бряг, докато празнува в заведението си „Буда бар“ победата на футболния си отбор „Локомотив“ (Пловдив) над сръбския „ОФК Београд“.

Мафиотската екзекуция на Георги Илиев остава неразкрита, а с убийството му е сложен официален край на крими групировката ВИС-2. Борецът от Кюстендил умира в 23,12 часа вечерта на 25 август 2005 г., докато разговаря по телефона с приближения си Емил Наков.

Жоро Илиев е прострелян в сърцето от изстрелян 22-милиметров куршум „Стингър“ с хидрошоков отвор. По-късно ще стане известно, че убиецът е стрелял с рядка пушка тип „флобер“ от храстите на отсрещния хотел „Хризантема“. При огледа криминалистите откриват 2 статива и лазери – уреди, които се използват, за да се фиксира траекторията на куршума. Неизвестния наемник се е подсигурил, като е насочил стативите към двете централни сепарета на „Буда бар“, които са били ползвани само от Жоро Илиев и неговата свита.

39-годишният Георги Илиев умира почти веднага, след като е прострелян. Охранителите го отвеждат в МБАЛ Бургас за рекордно бързо време – 14 минути, но докторите само констатират смъртта му.

Убиецът на висаджийския бос остава неразкрит, макар в публичното пространство да упорито да се лансира версията, че неговата екзекуция е организирана от пернишкия наркобос Райко Алексиев – Кръвта и Красимир Станчев – Легионера, известен в ъндърграунда като снайперист №1 на мафията.

Месеци след убийството на Жоро Илиев, предполагаемият негов килър Райко Кръвта също е застрелян в центъра на Перник. Красимир Станчев – Легионера пък е в неизвестност оттогава и мнозена предполагат, че той също е покойник.

Жоро Илиев управлява групировката ВИС-2 точно 10 г., след като поема контрола върху нея след убийството на по-големия си брат Васил през пролетта на 1995 г. Екзекуцията на Васил Илиев също остава неразкрита до ден днешен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...