Страшна драма на изборите в САЩ заради вота в Аризона

Date:

Съединените щати са в очакване на крайните резултати от междинните избори. Преброяването на гласовете в Аризона и Невада продължава. Кандидатите за сенатори от Джорджия отиват на балотаж, който ще се проведе на 6 декември.

Според данните досега, републиканците контролират Камарата на представителите. Битката за Сената, обаче, е оспорвана.

Републиканците в Аризона планират да обжалват съдебно решение, което блокира планирания одит на преброяването на бюлетините в щата, съобщи CNN.

Надзорният съвет на окръг Кочиз гласува 2-1 в сряда за подаване на жалбата. Решението идва, след като ключови преброявания в Аризона – включително за губернатор и за място в Сената на САЩ – остават “на кантар”.

Според различни медии в САЩ, това действие само подчертава колко голямо е недоверието към електронните машини за гласуване.

Такива настроения пуснаха корени още след президентските избори през 2020 г., когато се появиха съмнения, че машините са допринесли за загубата на бившия президент Доналд Тръмп.

Битката за Джорджия

В Джорджия на балотаж отиват досегашният сенатор от демократическата партия – пасторът Рафаел Уорнок и футболната легенда Хершел Уокър, който се ползва с протекцията на Доналд Тръмп, като и двете партии сериозно развързаха кесията:

Демократическата партия обяви инвестиция от 7 милиона долара, за да подпомогне Уорнок в балотажа:

“Знаем, че директният разговор с избирателите е от решаващо значение за победата в Джорджия и не губим време, за да стартираме тези програми”, каза председателят на комитета на Демократическата сенаторска кампания сенатор Гари Питърс.

Организаторите ще достигат до избирателите на вратите им, за да подчертаят важността на участието в балотажа на изборите, контраста между кандидатите по въпроси и да помогнат на гражданите да направят своя избор.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...