Столипиново с тежко мешере за Айше, убила 2-годишната Севда

Date:

Доживотен затвор искат жителите на Столипиново за Анка Михайлова – Айше, която преби до смърт осиновеното си бебе Севда, съобщава trafficnews.bg.

Припомняме, че 2-годишното момиченце бе жестоко удряно и хапано от жената, която го отглежда като свое. Малката Севда беше приета в края на септември в интензивно отделение на УМБАЛ “Свети Георги” в много тежко състояние. Тя беше с черепно-мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания.

Първоначалната версия на майката Анка бе, че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Айше е осиновила момиченцето преди 1 година. Тя произхожда от заможно семейство. Родителите й имали магазин за дрехи в квартала, но починали, оставяйки й сериозно наследство. Тя самата дълги години работила в чужбина и също спестила пари.

В момента 41-годишната Айше все още е в ареста, след като и на втора инстанция магистратите се съобразиха с доводите на държавното обвинение, а именно, че тя е виновна за състоянието на дето.

Жителите на Столипиново остро осъдиха действията на жената, а от дни се носи мълвата, че Айше е вече осъдена. Нещо повече, от уста на уста се предава новината, че майката ще остане до живот зад решетките.

Хората се заканват на Айше, че няма да допуснат отново да се прибере в махалата и ако това се случи, че бъде наказана от техния съд – мешерето.

Въпреки, че след ареста на жената всички съседи се кълняха, че е добра и грижовна майка, то днес хората от квартала не искат Анка Михайлова повече в района.

Междувременно от прокуратурата съобщиха случаят с убийството на бебето Севда е във фаза на досъдебното производство. 41-годишната жена е в ареста и все още няма внесен обвинителен акт срещу нея.

“Понастоящем делото не е приключило, като разследването е в активна фаза. След приобщаване заключението на назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, със задача да установи причините за смъртта на детето, Окръжна прокуратура – Пловдив е преценила, че са били събрани достатъчно доказателства да е извършено престъпление по чл. 124, ал. 1 от НК – причиняване по непредпазливост на смърт, вследствие на умишлена тежка телесна повреда.

Поради това и прокуратурата е указала да бъде привлечена обвиняемата към наказателна отговорност за престъпление с посочената правна квалификация. След приобщаване заключенията на назначените допълнителни експертизи, ще бъде извършена преценка налага ли се извършването и на други действия по разследването, респективно налице ли са процесуалните основания за приключване на разследването и решаване на делото по същество от наблюдаващия прокурор“, се казва в позицията на Окръжна прокуратура.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...