четвъртък / 30.11.2023 / 13:04

Стана ясна причината бащата на Кирил Петков да запази мълчание за Алексей Петров

Дата:

„Алексей беше абсолютен митоман и силно преувеличаваше влиянието си. Това, разбира се, беше напълно съзнателно – така си улесняваше бизнеса и черпеше дивиденти. Парадираше с контакти, които няма, за да търгува с влияние. Сам си пускаше слуховете, че ще става я вътрешен министър, я главен секретар на МВР, я шеф на ДАНС, което беше пълна фантасмагория – никой никога не му е предлагал такива постове”, разкриват запознати. Спекулациите, че убитият преди дни застрахователен бос и някогашна барета стои в дъното на новата коалиция в управлението, се дължат на партенки, пуснати от кохортата на самия Трактор. И на упорито преследване и натиск, приложени от бившия агент на ДАНС върху семейството на Кирил Петков, разкрива „Уикенд“.

Според отлично запознати с фактологията информатори, преподавателят в няколко ВУЗ-а действително е познавал бащата на съпредседателя на „Продължаваме промяната” Кирил – Петко Петков, популярен като „татко Петко”, но не рандевута между двамата са определили съществуването на „сглобката” между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС (с подкрепата и на ДПС), а естественият развой на събитията след вота за нов парламент през април т.г.

Всъщност Алексей Петров е опитал да се вклини в политиката и вътрешнопартийните решения на ПП чрез буквален шантаж.

Двамата с „татко Петко“ наистина се познавали като първите им срещи били през 80-те години покрай общата им страст – каратето.

Пътищата на Петкови и Петров обаче се разделят с емиграцията в Канада. Впоследствие, когато биологът се завръща със семейството си отново у нас, тъкмо каратето отново го сблъсква с Алексей Петров, но комуникацията им стига само до учтивото „Здравей“. Едва след като изгрява звездата на лидера на ПП на политическия небосклон, босът на застрахователните полици у нас и зад граница се сеща, че запознанствата му с Петков-старши покрай каратето, могат да се осребрят под властова форма и за него.

„Оттук тръгва и слухът, че Алексей Петров е готвен за шеф на ДАНС“, кълнат се запознати. През 2021 и особено пред супер успешната за ПП 2022 г., Трактора системно ухажва за кафета, алтернативи и спявки в тузарски заведения Петко Петков, но удря на камък. И това според запознати го вбесява. Тогава Трактора решава да притисне Петков-старши в типичния си стил, изпращайки по петите му ченгесарска нишка от няколко съгледвачи, снабдени като шпиони от бившата ДС.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...