петък / 9.06.2023 / 3:04

Сорос, Клаус Шваб и Бил Гейтс: Пъкленият план на кукловодите от Давос

Дата:

Яденето на насекоми вече е позволено в ЕС. Ако не сте разбрали, още от утре Брюксел ни „разрешава“ да ядем щурец или ларва на прах, както и да добавим тези питателни средства, богати на белтъчини като подправка към всяка храна, пише Флагман.

Либералните медии представиха тази „грандиозна“ за бъдещето на човечеството новина, в контекста на катастрофалните екополитики, като полезно за здравето на хората и за развитието на цивилизацията като цяло. Сякаш досега е било забранено, а не просто неприемливо за нормалния човек от този континент.

А реалността е друга – за пореден път ставаме свидетели на това как прозорецът на Овертон се открехва към антиутопично съществуване (не живот), в което не притежаваме нищо, ядем насекоми и сме щастливи.

Последното всъщност е цитат от видео на Световния икономически форум (СИФ), озаглавено „8 прогнози за света през 2030 г.“, което реално започва с тези думи като надслов. Е, без насекомите. Те идват загатнати в клипа малко по-късно под формата на „Ще ядете все по-малко месо в името на природата“.

Въпреки опитите на СИФ да опише този цитат като „фалшива новина“, произлязла от случайна картинка в интернет, видеото нахално стои на официалната фейсбук страница на форума, организиран от Клаус Шваб. С други думи – „знаем, че знаете какво правим, но не ни пука, защото не можете да ни спрете“.

Всъщност яденето на насекоми съвсем скоро може да се окаже най-малкият проблем за настоящото десетилетие. 

Сега то се представя като „ниша“, която „може би дори няма да се задържи на пазара“. Утре ще се представи като „деликатес“, който е само за богатите или за тези с по-изтънчен вкус. После ще го рекламират с красиви лица като най-готиното, най-модерното занимание.

Нищо чудно да се появи и някой анимиран филм – я на Дисни, я на Пиксар, което пак е Дисни. Накрая ще минат 5-10 или може би 15 години и постепенно ще забравим, че е имало време, в което сме си мислели, че не е нормално да се ядат буболечки.

И така, открехване след открехване, прозорецът на Овертон неусетно ще се отвори напълно и ботушът на нео-тоталитарния технократски олигархичен режим ще ни избута през него на пустата, но уж зелена поляна, където не притежаваме нищо и сме щастливи, и хрупаме скакалци наволя.

Не защото искаме, а защото ТРЯБВА. В името на природата, в името на човечеството, в името на … изберете си нещо, което съвпада с каузата на Давос и което ви се представя сега като полезно.

Европа поема по пътя на Китайската комунистическа партия (ККП). 

По-рано днес стана ясно, че Европейската централна банка сериозно обмисляла въвеждането на дигитално евро, като отговор на „волатилните и несигурни криптовалути“. Дигитална криптовалута, издавана от централна банка – това би следвало да е най-големият кошмар на всеки здравомислещ човек.

Да оставиш финансите си изцяло в ръцете на една институция, в по-голямата си част частна, е равносилно на това да се откажеш изобщо да взимаш пари за труд. Тук трябва да се подчертае, че не става въпрос просто за валута, каквато и сега имаме в дигитален формат под формата на онлайн банкиране.

Става въпрос за криптовалута, която тотално ще замени същестуващите пари. Целта е ясна – премахването на кешовите транзакции, които до днес остават непроследими за банките. А това е лошо за тях. Затова, представено като нещо полезно, точно те сега опитват да решат този свой проблем.

Т.нар. „зелен сертификат“ беше тестовият период, който се оказа доста успешен. Точно по този начин в момента работи системата в Китай. Защо споменахме Китай? Защото там работи системата за социален кредит. Говориш против ККП? Финансова санкция. Не пресичаш на пешеходна пътека? Не можеш да пътуваш с градския транспорт за 1 седмица. Изразяваш мнение? Няма да получиш заплата.

Всичко това, разбира се, е подкрепено от… познахте – дигитална криптовалута, издавана от държавата, както и от технологиите за видеонаблюдение, които вече могат да разпознават безпроблемно лицата на хората. И вместо „свободна Европа“ да стои далеч от тази гнусна технократщина и тоталитаризъм, тя следва стъпките, поети от ККП, сякаш са наръчник.

Ако към всичко това добавим и изкуствения интелект, попаднал в грешните ръце – тоест държавни – картината става още по-злокобна. Още сега компании на запад стартират процеса на уволнение на свои служители, които се считат за ненужни.

Бил Гейтс – майсторът на ваксините в Африка и „филантроп“, редовен участник на първи ред в Давос, преди дни обяви, че инвестира 10 млрд. долара в проекта на Open AI – Chat GPT. Причината? Microsoft вероятно ще подбира новите си кадри с помощта на изкуствения интелект.

Това ще има сериозни последици за бъдещето. Първо оставяме в ръцете на държавата финансите си и ѝ даваме пълен контрол върху тях в името на доброто. После започваме да ядем насекоми, за да спасим природата.

Накрая оставяме съдбата и бъдещето си в ръцете на машина, контролирана от държавата. И формулата за катастрофа е налице. Какво точно ще стане от тук нататък е неясно, също толкова колко беше и миналата година. Ясно е обаче, че по пътя, по който ни дърпат, ще стигнем до… пропаст.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Нов световен рекорд: Нигерийка готви в продължение на 100 часа без прекъсване

Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дългото време, прекарано в...

Лоша новина: МВФ алармира за фалита на САЩ и катастрофалните последици за световната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) предупреди за „много сериозни последици“...

Майка започна да храни 18-м. си бебе с щурци и…

Жителка на канадския град Торонто започна да храни 18-месечното...

8-годишно дете се изгуби в горите на Мичиган, хранело се със сняг и се крило под дънер

Осемгодишно момче, изгубено в отдалечените гори на Мичиган, оцеля...