След убийството във видинско село: Подготвят подписка за изселване на семействата на момчетата

Date:

Жителите на видинското село Гъмзово настояват за справедлива присъда за убийството на 59-годишния им съселянин.

От два дни те живеят в страх, след като стана известно, че четири деца са пребили до смърт за шише ракия Борислав Борисов, каза кмета на селото Венизел Флоров. Той е един от първите, които отиват до къщата на убития, която се намира в края на селото и откриват трупа му.

В близост да нея няма съседи, каза още кметът и допълни, че повече от 60 години селото не помни подобно тежко престъпление. Хората, основно възрастни, около 350 човека, са в шок от извършеното престъпление и подготвят подписка за изселване на семействата на момчетата от Гъмзово.

За момчетата – на 10, 15, 16 и 17 години, никой в селото не казва добра дума. Те са познати на полицията и често извършват домови кражби, пият, крадат, бият се, разбиват домовете на хората, каза още кметът. Момчетата са роднини.

“Три от тях са задържани с полицейска мярка първо за 24 часа, а след това е удължена на 72 часа”, каза говорителят на Окръжна прокуратура-Видин прокурор Владислав Влашев.

“10-годишното дете, което е съпричастно към тежкото престъпление, е изведено от семейството си и е поставено под полицейска закрила”, допълни прокурорът.

До 14:00 часа в Окръжния съд във Видин не беше внесено искането на Окръжната прокуратура за постоянен арест за непълнолетните момчета, обвинени, че са пребили до смърт 59-годишен мъж от село Гъмзово. Това уточни Таня Кръстева, завеждаща отдел „ Връзки с обществеността“ на Окръжния съд във Видин.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...