четвъртък / 30.11.2023 / 14:02

След потопа в Берковица: Щетите са огромни (СНИМКИ)

Дата:

Щетите от поройния дъжд, който падна снощи в Берковица, са много по-големи в сравнение с тези на 1 и 4 юни, съобщиха от Общината. 

Най-сериозни са пораженията в кв. „Стара планина“ – улиците „Кочо Честименски“, „Пламък“, „Шабовица“ и „Кон“ са тотално разбити. На много места настилката е отнесена от водата, която е достигала височина до 1,5 метра.

Водата е влачила паркирани по улиците автомобили. 

БТА“В момента в засегнатите от стихията места работи цялата налична техника на община Берковица, а също и на пожарната, и на Областното пътно управление на Монтана“, съобщи кметът на Берковица Димитранка Каменова.

БТАПожарникарите и спасителите са реагирали на десетки сигнали за произшествия, към момента няма данни за бедстващи или застрашени хора, съобщиха от МВР.

Главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН, посети най-засегнатите райони и на място се запозна с предприетите спасителни действия. Към момента в село Клисурица, поради опасност от преливане на местния микроязовир, превантивно са евакуирани 35 човека.

Изпратен и въведен е в действие модулът за отводняване на сектор СОД-Монтана. Отводнени са 17 къщи в Берковица и е оказвано съдействие на граждани. Въведеното със заповед на кмета бедствено положение на територията на града е със срок на действие от 7 дни. В община Георги Дамяново са установени разрушения по инфраструктурата. Посетени са над 90 адреса в село Врачеш, като сигналите са предимно за наводнени дворове. Отводнени са мазета и приземни етажи на къщи.

По-рано стана ясно, че по разпореждане на министъра на отбраната Тодор Тагарев близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон – Враца се включват в дейностите по преодоляване на последиците от наводнението в Берковица.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...