Слави хвърли бомба: Асен Василев и Настимир са в схемата с криптопирамидата Nexo

Date:

Днес излезе, че банката на криптовалута Nexo, която се разследва, 7 американски щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута и става въпрос за едни 90 милиарда, от които главните играчи са си тафнали 1 милиард и 400 милиона.

Това заяви лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов пред 7/8 ТВ във връзка със спецоперацията на прокуратурата и ДАНС срещу криптопирамидата Nexo, ръководена от бившия депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев, който пък има общи фирми с Настимир Ананиев от ПП.

Припомняме,, че по данни на държавното обвинение, разследваната схема е за над над 94 млрд. долара. Установено е и са събрани доказателства, че клиент на платформата е човек, официално обявен, че финансира терористични актове, медийни публикации посочват че става дума за “Хамас”.

Ето какво казва още Трифонов:

Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги е съветвал, но всички си траят. Ако в техния офис бяха хора свързани с “Има такъв народ”, това щеше да е първа новина. Сега се говори, че “известни депутати са имали нещо общо”, добави той в разговор с Тошко Йорданов, който бе споделен в социалната мрежа Фейсбук.

“Имам чувството, че живеем в една абсурдна държава, пълна с лъжи, лъжци и хора, които вярват на лъжите им. Асен Василев излезе по една телевизия и каза, че Бойко Борисов и президентът се виждат всеки ден. Без да нито доказателства, нито снимки”.

На президентът най-накрая му писна и той каза, че се чувства виновен за това,  “че тия са шарлатани”.

“Лорер е роден лъжец. Той преди това се е тренирал. Знам какво означава неистината. Той така се е родил, заедно с ония двамата, които са се репродуцирали или клонирали и са станали много, като Настимир Ананиев”, коментира още Трифонов.

По думите му силата вече не е в истината, а силата е в това да лъжеш, защото всички ти вярват.

“Сигурно аз не нещо не съм в ред. За да се лъже толкова и хората да вярват. Лъжата е станала разменна монета. Явно силата не е в истината, а е в това да лъжеш, защото всички да ти вярват”.

“Има двоен аршин – когато сценаристите на Слави направят пошла песничка, настава ад в държавата, а когато Ицо Хазарта пее за запек е изкуство. Може би ние ги провокираме.”, каза още лидерът на ИТН.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...