Щедрост и доброта: Мъж раздаде пари пред храма „Света Петка“

Date:


Всеки ден е възможност да бъдем добри, а Щедрият вторник е специален ден, в който един българин реши да зарадва нуждаещите се, посещаващи храма “Света Петка” за топъл обяд. Той е доказателството, че благотворителността не е отживелица и у нас също може да бъде открита.

Щедрият дарител, който пожела самоличността му да остане анонимна, е посетил църквата, за да се помоли. На излизане той извадил банкноти от по пет лева и започнал да ги раздава на всички, които чакали на опашка за топъл обяд пред “Света Петка”.

Свидетел на доброто дело разказа , че присъстващите изразили своята дълбока благодарност и започнали да благославят младия дарител, който споделил средствата си с тях. 

Всеки вторник и четвъртък в “Света Петка” се предлага топла храна на миряните в нужда. Ястията се приготвят в манастира “Св.Мина”, след което се пренасят в църквата “Света Петка”, откъдето всеки може да получи своята порция.

Любопитна подробност е, че младият дарител дори не знаел, че днес е Щедрият вторник. Запитан дали това е причината да избере днешния ден, за да дари парите, мъжът признал, че няма никаква идея, че денят е специален.

Щедрият вторник е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като контрапункт на Черния петък и манията по безконтролно пазаруване. Денят възниква благодарение на група млади хора, които вярват, че благотворителността може и заслужава да се „продава“.

GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия.
Когато правиш добро, то никога не остава ненаказано и събития като това са доказателството! През зимата имаме още повече нужда от подкрепа и грижа. Бъдете добри и не отминавайте нуждаещ се!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...