Шокиращи разкрития за убийството на Борислав от невръстните роми в Гъмзово

Date:

Точно 6 лева е струвала ракията, заради която непълнолетните четири момчета убили 59-годишния Борислав Борисов в село Гъмзово. Те не харесали алкохола и си поискали парите, а на свой ред мъжът им ги върнал. Това явно ги ожесточило още повече и те го убили с ритници и юмруци, заявиха от прокуратурата.

Оттам допълниха, че пето момче е видяло зверството и подало сигнал в полицията. Дало и показания и ще бъде свидетел срещу малките убийци. Наказанието им обаче ще бъде максимум 5 години затвор, и то изтърпявани в поправителен дом, допълниха от Детска педагогическа стая.

Навик

Роднините, на 10, 15, 16 и 17 години, отишли до дома на Борислав на 1 януари. Купили както винаги ракия, която мъжът сам приготвял. Взели бутилка от половин литър за 6 лева и си тръгнали. След около половин час обаче се върнали видимо неадекватни и започнали да се карат с Борисов, че не харесват алкохола, разказаха разследващи. 59-годишният мъж бил кротък и веднага върнал кокошкарската сума на момчетата.

Това се предполага, че ги вбесило още повече и те му се нахвърлили. Удряли го предимно в главата, в гърдите и корема. Зверството им според патоанатома било ужасяващо. Почти нямало здрави части по тялото на жертвата.

Свидетелят

На мястото било пето момче, което станало свидетел на убийството. Прокурори разказаха, че пред тях детето споделило: „Бях на неподходящото място в неподходящия момент“. То не участвало в боя, а после разказало кои са извършителите и какво точно са направили. Още на другия ден трупът на Борисов бил открит, а непълнолетните арестувани. 10-годишното заради възрастта си не носи никаква наказателна отговорност и е сложено под наблюдение от инспектори на ДПС-МВР.

В килия за 72 часа останаха тримата му роднини. Техни близки веднага коментираха, че Борислав не върнал парите и това провокирало агресията на децата. Не обелиха и дума обаче защо непълнолетни пият алкохол всеки ден, дрогират се и не ходят на училище. Познати са с криминални прояви и се водят на отчет към детска педагогическа.

Следите

От прокуратурата обявиха, че момчетата са опитали да заметат следите си, но свидетелят е разказал всичко подробно.

“Ракията не им е харесала и те отишли да я върнат. Той не искал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започва да ги псува и искал да ги бие. Те са се самозащитили”, каза майката на единия от задържаните тийнейджъри Соня Славчева. Близки на другите момчета разказаха, че те се отглеждат от баби, дядовци, лели, чичовци, тъй като родителите им били в чужбина. Никой не знаел какво точно работят. Едни разказаха, че жените били домашни прислужници, други – жрици. За бащите също имаше разминаване в хората в Гъмзово.

„Не ги знаем дали са им бащи, но уж били строители в Германия. Никой не знае истината само МВР-то“, коментираха възмутените хора. От селото допълниха, че въпросните момчета били садисти – нападали и други хора, но до убийство не се било стигало. По цял ден обикаляли селото и влизали в къщите на хората, за да крадат. След това изпуквали всичко за наркотици, цигари.

Близък на едно от момчетата дори сам призна, че не било редно деца да се напиват всеки ден, но не допълни дали някой е опитвал да взима мерки за това. От социалните също запазиха мълчание защо не са проверявали въпросните момчета години наред.

Кметът на Гъмзово: Селото иска да изселим фамилията

Кметът на видинското село Гъмзово заяви, че местните хора искат да бъде изселена фамилията на децата убийци. Още ден след екзекуцията на мъжа хората се събраха и обявиха, че стартират подписка за изгонване от селото на размирния клан от компактното население. „Жителите искат и справедливи присъди. Живеят в страх“, заяви селският първенец Венизел Флоров.

По думите му за целта обаче първо трябвало да се сформира инициативен комитет, да се наберат подписи и едва тогава да се входира. В Гъмзово живеят предимно възрастни хора. Жителите са малко над 300 души. Въпросните непълнолетни престъпници години наред тероризирали всички с постоянните си набези в домовете им. Крадели дребни суми и всякаква покъщнина, която можела да се продаде за една доза или една ракия.

Хората от селото искат фамилията на убийците да бъде изселена.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...