понеделник / 5.06.2023 / 18:48

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Дата:

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага искам да кажа, че не тая негативизъм и лоши чувства към г-н Гешев, но отдавам на вас да разчетете по неговото състояние. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по време на извънреден брифинг. 

„Гешев ползва емблематична къща на Боровец. Тя към момента е служебна почивна база на Прокуратурата на Република България, но никой няма достъп, защото Гешев я приватизира за собствено ползване. Той използва като свои лични слуги служителите на прокуратурата. Призовавам вас, представителите на медиите, да отидете още днес и да влезете вътре, за да прецените как се е нанесъл в този имот. Очевидно прокуратурата не се нуждае от тази база. 

Знаете, че г-н Гешев ползва два автомобила, които са държавни, Всеки от тях струва 1 милион лева. Вероятно той си мисли, че притежава прокуратурата като лична собственост. Той днес сам призна, че държи делото за „Барселонагейт“ на трупчета, както вие се изразявате, за да извива ръцете на политиците. Това е срамна тайна, която трябва да се каже, за да изчистим прокуратурата“, допълни той. 

Според него тези дела трябва да се решават максимално бързо, а Гешев е показал, че това зависи изцяло от него. 

„Няма да призовавам г-н Гешев да подаде оставка. С оглед на състоянието му той няма да го направи. Настоявам спешно да бъде отстранен от ВСС, за да не нанася повече щети на прокуратурата. Днес направи отчетлива заявка да влезе в политиката. Никой от колегите не одобрява това“, каза още той.

„Надявам се страхът на колегите да не е толкова голям. В прокуратурата работят достойни магистрати и това трябва да се види, че имаме сили да изчистим къщичката си от недостойните практики. Надявам се, че има хора, които разполагат с достойнство и кураж. Призовавам колегите си да направят общи събрания по места, да бъдат открити пред медиите, да не се пускат разни срамни становища, които обслужват главния прокурор“, допълни Сарафов. 

Припомняме, че по-рано днес главният прокурор Иван Гешев скъса оставката си по време на брифинг. Той заяви, че ще изкара мандата си докрай.  

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в...

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев....

Става напечено: Карадайъ каза ще подкрепи ли ДПС кабинет на ГЕРБ и отговори на Гешев!

Започна срещата между кандидата за премиер на партия ГЕРБ...