Само за 10 дни: Двама души пропаднали в шахти в Пловдив (ВИДЕО)

Date:

Живущи в района многократно подавали жалби в общината

Два инцидента с пропаднали в шахти хора в Пловдив само за десет дни. След като в неделя спасиха мъж, останал заклещен над 11 часа в тръба за отводняване близо до стадиона на квартал „Коматево“, се оказа, че това не е първият подобен инцидент в района. 

„Преди около 10 дни в подобна шахта пропаднах самият аз, докато се разхождах. Нямаше как да я видя – тревата около нея беше висока и мястото не беше обезопасено по какъвто и да било начин. След инцидента имах счупено ребро и пукнат бял дроб. Бях четири дни в болница и все още се възстановявам. След този инцидент обаче нищо не се случи. Шахтата продължава да е необезопасена. Смятам да подам жалба в общината”, разказа в ефира на „Здравей, България” Костадин Георгиев, жител на квартала.

Жители на квартала разказаха, че в района имало доста такива необезопасени съоръжения.Те заявиха, че са подавали многократно сигнали до кмета на район „Южен” Костадин Язов, но мерки не са били предприети. 

Приятелят на постадалия Костадин Георгиев – Теодор Атанасов е успял да го извади и да извика линейка. Той обясни, че дупката, в която е паднал Костадин е около 50-60 сантиметра, с дълбочина около 6 метра.

Хората сами обезопасяват откритите шахти с гуми и пръчки. „Има поне десетина още шахти, които са опасни за здравето и живота на всеки един, който преминава през територията на квартала”, каза Донка Тосева.

По думите на Звезделина Кирякова се подаваме сигнали от около 3 години за подобни опасни дупки и шахти към кметството на район “Южен“. „Конкретно и лично аз съм подала към господин Язов. Това е кметът на нашия район и няма абсолютно никаква реакция”, каза тя.

 От ВиК твърдят, че не експлоатират тръбата, в която мъж остана заклещен  близо 11 часа. От Общината също отрекоха съоръжението да е тяхна собственост, но обещаха днес да направят проверка. Пострадалите ще си търсят правата по съдебен път.

Съпругата на пострадалия мъж Атанаска Маданска обясни, че ще потърсят правата си по съдебен път. „Защото можеше да е най-лошото. Да сме благодарни на Господ,че е жив. А какви ще са последствията все още не знаем”, каза Маданска.

В ранния следобед стана ясно, че необезопасената тръба е собственост на община Пловдив. Кметът на район „Южен” е разпоредил инспекторатът, заедно с полицията, да обследват целия район и временно да зарият всички необезопасени шахти.

Повече гледайте във видеото.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...