събота / 10.06.2023 / 3:14

Румен Радев в Перник: Работи се по абсолютно всички версии (ВИДЕО)

Дата:


Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат, заяви в Перник президентът Румен Радев, където втори ден униформени, планиски спасители и доброволци издирват 12-годишния Александър.

По думите му това е огромен акт на съпричастност и солидарност от страна на цялото общество.
„Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на „Гранична полиция“, допълни президентът.

Той поясни, че са активирани и съседни области. Според Румен Радев е необходимо ускоряване на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се замисли за устройства, свързани с деца със специални потребности, които да се носят от тези деца в дрехи или на ръката. „Надявам се тази операция да продължи с неотслабващ темп и да доведе до положителен резултат“, заяви държавният глава.

„Обществото е силно ангажирано и при най-малкото съмнение, че това е детето, което търсим, получаваме сигнал, който се отработва веднага и на момента в обем, за да сме сигурни дали е това детето или не“, добави старши комисар Павел Млеканов.
Уточни, че само в неделя са получени 9 сигнала, в събота 16, а в петък 12. Средно около 300 души са на терен, ангажирани са сили от Столичната дирекция, Жандармерията, кучета и хеликоптер от „Гранична полиция“.

Според старши комисар Павел Млеканов днес е бил обхванат доста голям периметър от хеликоптера. Проверяват се всички райони в област Перник – Радомир, Земен, Ковачевци. Следовите кучета не са засекли следа.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...