Румен Радев в Перник: Работи се по абсолютно всички версии (ВИДЕО)

Date:


Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат, заяви в Перник президентът Румен Радев, където втори ден униформени, планиски спасители и доброволци издирват 12-годишния Александър.

По думите му това е огромен акт на съпричастност и солидарност от страна на цялото общество.
“Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на “Гранична полиция”, допълни президентът.

Той поясни, че са активирани и съседни области. Според Румен Радев е необходимо ускоряване на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се замисли за устройства, свързани с деца със специални потребности, които да се носят от тези деца в дрехи или на ръката. “Надявам се тази операция да продължи с неотслабващ темп и да доведе до положителен резултат”, заяви държавният глава.

“Обществото е силно ангажирано и при най-малкото съмнение, че това е детето, което търсим, получаваме сигнал, който се отработва веднага и на момента в обем, за да сме сигурни дали е това детето или не”, добави старши комисар Павел Млеканов.
Уточни, че само в неделя са получени 9 сигнала, в събота 16, а в петък 12. Средно около 300 души са на терен, ангажирани са сили от Столичната дирекция, Жандармерията, кучета и хеликоптер от “Гранична полиция”.

Според старши комисар Павел Млеканов днес е бил обхванат доста голям периметър от хеликоптера. Проверяват се всички райони в област Перник – Радомир, Земен, Ковачевци. Следовите кучета не са засекли следа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...