Развръзка: Второто тяло, открито в Пирин, е на…

Date:

Второто тяло на мъртъв турист в Пирин най-вероятно е на македонски гражданин. Това съобщиха спасители,

У него са намерени ключове и македонски пари.

 Тялото е открито близо до това на Пламен Христов, когото издирваха повече от седмицаТова обяснява и факта ,че никъде в Сандански и Банско няма човек обявен за издирване.

Телата са намерени в района на Влахини езера, които са на територията на Сандански. Версията, която се появи по-рано, че най-вероятно македонският гражданин е слязъл да помогне на Пламен, ще се окаже вярна, тъй като трупът на Пламен е “по стар”. 

Труповете са на 2300 м. Открити са с дрон на 1 януари, днес момчетата отидоха и откриха два трупа вместо един”, това заяви дежурният в ПСС Банско Методи Баневски. 

Той изрази сериозно притеснение. В района има около двайсет спасители от Банско, Сандански, Разлог, но те не могат да свалят труповете, защото рискуваме да се случи инцидент.  

“Не можем да извадим и да пренесем до хижата на ръце телата оттам, районът е изключително опасен – заледен стръмен улей по западния склон на върха откъм Влахини езера”, каза Баневски,  

Поискахме държавата да предостави хеликоптер за извозване на труповете, но ни беше отказано с мотива, че не можел да вози трупове. Ако от авиобаза Крумово не предоставят хеликоптер, двамата мъже ще останат горе под върха. Ако можете, помогнете”, помоли спасителят Баневски.   

Както е известно, България е единствената страна от 27-те в Европейския съюз (ЕС), която не разполага със спасителни хеликоптери. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...