Разкритие: Бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета, се оказа близък с политици-милионери

Date:

Нови подробности за 44-годишния бизнесмен Симо Касабов, който преби с тенис ракета жена си и тя е в тежко състояние в пловдивската УМБАЛ “Св. Георги”.

Разследващи потвърдиха, че именно той е нанесъл зверския побой, след като заварил половинката си да говори по телефон, в който няма монтирано устройство за следене и подслушване. Разярен, грабнал тенис ракета и я смазал от бой. Те постъпила в болницата с множество хематоми, счупени ребра, разкъсан далак и спукано тъпанче, огласи зам.-районният прокурор Атанас Илиев.Мъжът бил патологично ревнив. Инсталирал подслушвателни и проследяващи приложения в телефоните на жена си и на двете им деца. Многократно ги заключвал вкъщи. Има данни и за други побои.

Двете им деца по щастлива случайност не са били вкъщи, когато е станал побоят.

Касабов се занимава със строителство и търговия. “На пръв поглед нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие”, коментира Илиев.

Бизнесменът е задържан. Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 3 до 10 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда.

Състоянието на жената е тежко, направена ѝ е операция за премахване на далака, съобщи прокурор Илиев. Оказва се, че докторът, който прегледал пострадалата в болницата, я познава. През 2018 тя отново е приета с травми от същия доктор и тогава му казала, че е паднала по стълбите.Симо Касабов е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа с постановление на прокуратурата. Касабов е родом от родопското село Змеица и е първи братовчед на Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на българо-американската телевизия BIТ. Той е и сред учредителите на партията на Цветанов.

Той има 6 фирми, които се занимават с консултантска дейност, внос и износ, производство, преработка и търговско представителство и посредничество, производство на електрическа енергия, течни, твърди и газообразни горива, а също така и с покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, внос и търговия с козметични продукти.

Семейните снимки в социалните мрежи показват живота на едно щастливо семейство със сериозни финансови възможности. Зад тази фасада обаче нещата очевидно са драматични.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...