петък / 22.09.2023 / 14:06

Разбра се кой сменя Вежди Рашидов в парламента СНИМКА

Дата:

Решението на Вежди Рашидов да хвърли оставка като депутат най-после отвори парашута за парламента на фермера от пазарджишкото село Синитево Йордан Кръстанов. Именно той ще смени бившия министър на културата, който беше водач на листата на ГЕРБ за Пловдивска област, твърди marica.bg.

Кръстанов имаше запазено избираемо трето място в листата като коалиционен партньор от СДС на няколко последователни вота, но неизменно оставаше зад борда. Причината за това бе пренареждане на листата от Младен Шишков, който традиционно е сред рекордьорите по преференции в партията на Бойко Борисов.

Йордан Кръстанов е магистър по икономика от стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Председател е на Управителния съвет на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Управител и собственик на дружество за оранжерийно производство на зеленчуци. Семеен, с две дъщери.

Вежди Рашидов пък обяви, че напускайки парламента, зарязва и политиката. Това стана след скандалната му реплика, наричайки жени, които са жертви на домашно насилие „ку*ви, сетили се след 15 години, че са изнасилени“.

Въпреки че се извини и каза, че думите му били изтълкувани превратно, лично Бойко Борисов настоя той да хвърли оставка като председател на комисията за култура и медии в НС, а също и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Партньорите във властта от ПП-ДБ обаче настояха пред ГЕРБ Рашидов да се оттегли и като депутат, за да не търпи репутационни щети общото управление.

За да напусне Вежди Рашидов Народното събрание, оставката му трябва да бъде гласувана от депутатите през следващата парламентарна сесия от началото на септември. Тогава е краят на лятната ваканция на народните представители.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...