понеделник / 5.06.2023 / 19:03

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

Дата:

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в курортния комплекс „Боровец“. Това обясни в своя изявление зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

„Тази къща е служебна база на прокуратурата на Република България, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото господин Гешев я приватизира за собствено ползване“, посочи Сарафов.

bTV търди, че в действителност имотът се стопанисва от главния прокурор Иван Гешев. Става дума за основна къща и няколко бунгала, разположени на близо 18 декара площ.

Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа „за“ и един „против, а не е присвоен каквато версия раздуха днес Борислав Сарафов. Преди това е стопанисвана от ВСС.

Наблизо други имоти няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол.

В края на септември 2021 година главният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на правителствената резиденция „Бояна“. Договорът му е трябвало да бъде прекратен до 1 октомври 2021 г., но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила.

Имотът е предназначен за почивен лагер, става ясно от данни в кадастъра. Регентската къща е построена през 1941 г. и в нея е живял бившият министър-председател Богдан Филов.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев....

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага...

Става напечено: Карадайъ каза ще подкрепи ли ДПС кабинет на ГЕРБ и отговори на Гешев!

Започна срещата между кандидата за премиер на партия ГЕРБ...