четвъртък / 30.11.2023 / 13:26

Радев за ужаса „400-те шева“ с Дебора, обесения и Борисов

Дата:

Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за цензура на медиите.

В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи застават срещу българи. Тиражират се антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията“, това заяви президентът Румен Радев след официалното връчване на дипломите на слушателите от випуск „Васил Левски“ – 2023 на Военна академия „Георги Стойков Раковски“.

Правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварство в Стара Загора„, допълни той във връзка с ужасяващото деяние извършено от Георги Николаев към 18-годишната Дебора в Стара Загора. 

„Искам да заявя, че не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с това в Стара Загора. Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията и степента на наказанията“, коментира още Радев. 

„Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията. 

Не искам да слизам до нивото на говорене на г-н Борисов и ако трябва да обвиняваме някой, че той отново започва говори по този начин – това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността отново да говори по този начин.

Може би в своята изнервеност той наруши стар принцип, че в дома на обесения не се говори за въже. Чудя се как повдига отново темата за магистралите“, каза още държавният глава.

„Кои магистрали? Преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали?

Защо магистралите му се разпадат? Защо хвърлянето на асфалт е било като камуфлаж, което доказаха всички извършени проби. Вие сами нарекохте това „грабежът на века“, завърши той.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...