Радев с важно изявление за третия мандат, каза истината за дъщеря си и филма на Генчев

Date:

Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в предизборно говорене, а има важна работа за вършене. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Парламентът обяви, че проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с необходимата скорост, а някои от тях изобщо не са потеглили. Двата важни закона за Шенген, за които апелирам от много време, това е антикорупционният и законът за отговорността на главния прокурор също не се движат.

Ако този парламент не ги приеме, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото – огромния успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България за тези 12 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген“, допълни още Радев.

„Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория. Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок“, заяви президентът Румен Радев.

„Тази декларация беше един опит на ПП да се потърси по-широка подкрепа. По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене”, коментира Радев.

“Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигурност са хората – нека не го забравяме”, подчерта президентът.

Междувременно в парламента стана ясно, че от „Продължаваме промяната” са се свързали с президентството, търсейки контакт с Румен Радев. Целта е да обсъдят срокове, в които могат да върнат мандата.

В момента от ПП чакат президентът да се освободи от ангажиментите си днес, тъй като за деня има поредица от събития, на които той трябва да присъства.

Президентът Румен Радев участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. “Свети Александър Невски”. Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

Пред медиите той коментира и скандалът с новия филм на Максим Генчев, след като новината, че неговата щерка ще участва в лентата обиколи медиите.  

“По отношение на тази тази истерия с участието на дъщеря ми в бъдещ филм, аз разговарях с нея и искам да подчертая, че от нейна страна няма поет ангажимент. Няма договор за участие във филм, но аз се радвам, че моите деца избраха да учат, да се развиват в България, въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания. Надявам се, че това няма да пречупи мечтите им и вярата им в България”, заяви Румен Радeв.

Скандалът се разрази преди дни, след като излезе информация, че Дарина Радева е получила главна роля във филма на Максим Генчев “1934”, който получи финансиране от Българската национална телевизия. Кинолентата е базирана на повестта “Иван Александър”, по която Вазов прави пиесата “Към пропаст”. Според слуховете Дарина ще се превъплъти в образа на еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора. Младата актриса Дарина Радева учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов.

Бурята от спекулации стигна и до Народното събрание и доведе до остри реплики между генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и соцводачката Корнелия Нинова. Кошлуков отрече Дарина Радева да участва във филма на Максим Генчев с цветист цитат, който предизвика гнева на Нинова. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...