четвъртък / 30.11.2023 / 12:31

Путин подписа указ за България

Дата:

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който прекрати споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане с т.нар. неприятелски държави, които са наложили санкции на Москва, съобщи агенция РИА, предаде БНР.

В този списък попада и България. Мярката беше предложена от министерството на финансите и външното ведомство през март. Голяма част от западните страни наложиха икономически ограничения на Русия в отговор на инвазията ѝ в Украйна през февруари миналата година, която Москва определя като специална военна операция.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се прекратяват споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане със страните, които Русия определя като „неприятелски“. Това става ясно от текста на документа, който е публикуван в руския официален онлайн портал за правна информация, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Решението е прието „поради необходимостта от спешни мерки“ във връзка с враждебни действия на някои страни, се посочва в указа, предаде БТА. Мярката е предложена през март от две руски министерства – на финансите и на външните работи.

Управляващите в Москва определят като „неприятелски“ държавите, които са наложили санкции на Русия поради военната й инвазия в Украйна, припомня Ройтерс. Сред станите, посочени в документа, е и България, като се засягат членове 5-22 и 24 от Споразумението между правителството на Руската федерация и Правителството на Република България за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на дънъците върху доходи и имущество от 8 юни 1993 година, според публикувания документ.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Стадо овце изядоха 100 кг канабис в Гърция

Стадо овце изяде близо 100 кг канабис за медицински...

Разходите на САЩ в Украйна в четири диаграми

Съединените щати са вложили повече от сто милиарда долара...

Гърция под блокада заради мащабна стачка

Гърция е под блокада днес заради стачка в редица...

Напрежението ескалира! Полша поряза тежко Украйна заради вноса на зърното

Един от най-верните съюзници на Украйна - Полша, обяви,...