петък / 9.06.2023 / 4:13

Проф. Константинов обяви кой вкара ИТН в парламента

Дата:

Очакваше се да има дефекти в машините, основно бяха заради ролките, те бяха в лошо състояние, смачкани и квадратни са били при пренасяне. Това са механични предвидими проблеми, които можеше да се избегнат с повече тестове“, заяви пред БНТ Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК.

Проф. Михаил Константинов допълни, че ефектът при връщането на хартиената бюлетина за увеличение на броя на гласувалите не се е видял. Според него, увеличаването на броя на гласувалите заради хартиената бюлетина е около 1-2% или около 70 000 души.

По думите му, по-важно е колко хора са гласували с хартия и колко с машини там, където са имали възможност да избират. „85% върнати протоколи е много, въпреки че в почти всички става въпрос за незначителни грешки“, посочи той.

Не съм изненадан от резултатите от изборите, каза още математикът проф. Михаил Константинов. След като се похвали, че е казал още в началото на февруари коя партия колко мандата взема и прогнозата му се е оказала точна, водещите изкараха лист, на който се виждат имена на политически формации и числа. На него стои и подписът на професора.

Прогнозата му е за шест парламентарно представени партии, като първата ГЕРБ взима 72 мандата. „На практика са 69. Втората има 64. Трети съм посочил ДПС с 36 мандата. Те имат толкова, но са четвърти. Подценил съм „Възраждане“. Дал съм им 30, а имат 37. За БСП съм прогнозирал 27, а има 23. На шестата партия съм дал 11. Толкова са“, хвали се професорът.

Проф. Константинов обясни още, че на тези избори гласовете от чужбина са решили 6 мандата. „От тези 6 мандата 5 спечели ДПС и един спечели „Има такъв народ“ (ИТН). Между другото, без гласове от чужбина ИТН нямаше да прескочи бариерата“, каза той и добави, че ПП-ДБ не са спечелили и не са изгубили нищо от чужбина.

„Има един основен метод за изчистване на избирателните списъци, това е френският метод – активната регистрация. Тя има мек вариант и твърд вариант. Твърдият вариант ми е любим на мен, защото той удари семейство Саркози поради тяхната небрежност“, заяви проф. Константинов.

Математикът призова за премахването на видеонаблюдението на изборите.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...