Проф. Герджиков хвърли политическа бомба, свързана с НДСВ и проф. Габровски

Date:

“Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) отново се завръща. През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката.”, това каза бившият служебен премиер и бивш председател на парламента и знакова фигура на НДСВ проф. Огнян Герджиков в сутрешния блок на БНТ. 

По думите му има хора, които имат добро мнение за това, което направило движението.

“Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и Европейския съюз (ЕС) е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България”, каза още той. И допълни, че ще имат готовност за бъдещи парламентарни и местни избори

“Винаги може да има критика за подобен вид експертен кабинет, но тук ГЕРБ постъпи мъдро – ако беше ясно изразен политически, нямаше да успее. Тук шансовете се увеличават, макар че не съм прекалено голям оптимист, че този кабинет ще мине. Именно защото е от ГЕРБ. 

Съставът на кабинета почти не е важен, а е важен кой стои зад него”, категоричен е проф. Герджиков.

Ако ще да се предложат все нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ“, каза още той. 

По отношение на кандидата за енергиен министър Николай Павлов, проф. Герджиков заяви, че е много коректен човек и специалист.  “Имаше така срещу неговата личност преди няколко години и нищо не излезе от нея”, допълни бившия служебен премиер, в чийто кабинет министър бе именно Николай Павлов. 

Ако ще и Господ бъде в кабинета, пак ще се намерят критици. Няма как да очакваме да се предложи нещо, за което всички да кажат: “Ето, това е истината”, каза още бившия председател на Народното събрание (НС). 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...