четвъртък / 30.11.2023 / 14:01

Показаха цените на хапването в пълен с българи гръцки курорт и всички онемяха от евтинията

Дата:

Туристи в гръцкия популярен курорт Олимпиаки Акти направиха снимка на цени на най-консумираните храни по крайбрежната улица.

Асортиментът е доста голям, а цифрите пред менюто удрят нов силен шамар на родното Черноморие. И става въпрос за място, посещавано от стотици хиляди туристи в пиковия летен сезон, намиращо се на около 70 км южно от Солун.

Порция пържени картофи е 2,50 евро, докато цената на пищен хотдог е… 1,30 евро! У нас едва ли ще го намерите за толкова пари и на Женския пазар в София.

Гиросът е 3,30 евро, пица Маргарита е 4,50Стабилна порция от Клуб сандвич е 4,50 евро, докато у нас ще ви го дадат за минимум 12-13 лева, уточнява Стандарт.

Мощна порция пилешко филе с гарнитура е 7 евро, толкова е и култовият бифтек. Клуб сандвич с гарнитура картофи и една кока кола е 5,80 евро.

Шумно раздухваната „скъпотия“ в Гърция не е нищо друго освен черен пиар, докато границите с южната ни съседка са вече критично претъпкани от кандидати за „скъпотията“.

Няма пак да споменаваме как тръгна и тазгодишният летен сезон у нас. Дано подобни и наложително по-чести публикации да имат положителен ефект за любителите на „ден година храни“, с каквито е пълно по родното крайбрежие.

И които ще продължават да гонят туристите, а от бизнеса ще ни обясняват колко ни е лоша рекламата и управлението на държавата.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Стадо овце изядоха 100 кг канабис в Гърция

Стадо овце изяде близо 100 кг канабис за медицински...

Разходите на САЩ в Украйна в четири диаграми

Съединените щати са вложили повече от сто милиарда долара...

Гърция под блокада заради мащабна стачка

Гърция е под блокада днес заради стачка в редица...

Напрежението ескалира! Полша поряза тежко Украйна заради вноса на зърното

Един от най-верните съюзници на Украйна - Полша, обяви,...