понеделник / 5.06.2023 / 20:57

Първа реакция: Радев размаха пръст след изборите, отговори на най-горещия въпрос

Дата:

В момента, в който изтече законово установената процедура и ЦИК обяви поименният състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикването му в първия възможен момент.

Това заяви президентът Румен Радев в първи коментар след изборите в неделя.

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се той да заработи по-скоро, защото България не може да чака повече. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде решение на политическата криза като формира консенсусно мнозинство около ясни политики и приоритети. И да излъчи устойчиво и работещо редовно правителство.

Според държавният глава показателно ще бъде как ще заработи Народното събрание затова как ще се развие рулетката с мандатите. От сега искам да призова партиите да не губят и ден. Да не чакат да се завърти рулетката и тогава да мислят как ще правят правителство. Още от днес този процес трябва да върви и аз съм сигурен, че те вече са в диалог, допълни Румен Радев.

Всички издигаха цели и приоритети за много важни за България области, надявам се те да ги покажат и на практика, допълни Радев. Трябва ли да дам повече време на партиите за преговори? Какво се случи след миналите избори, когато аз дадох много време, за да има най-сетне консенсус и разбирателство.

Да се загърби тази предизборна риторика. Какъв беше резултати и най-вече какви бяха претенциите към президентската институция? Че президентът иска да управлява със служебно правителство, затова разтяга процедурата, напомни Румен Радев.

Президент Румен Радев говори по актуални теми. Днес държавният глава е на посещение в Пловдив. На среща с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона президентът обсъди ангажираността на бизнеса с професионалното образование, както и възможностите за решаване на кадровите предизвикателства сферата в индустрията.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в...

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев....

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага...