събота / 10.06.2023 / 4:24

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Дата:

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за неговата смърт

Папа Франциск не се предава и се изявява направо като „Супермен“! Защото Светият отец загърби острата инфекция на бронхитите и сърцетупа, които го вкараха завчера в римската клиника „Джемели“ и в петък по обяд заповяда на лекуващите го доктори да го изпишат в събота сутринта. Освен това папата обяви чрез своя говорител, че отслужи лично светите литургии на предстоящите католически „Цветница“ и „Великден“. И сякаш за да не противоречат на наследника на престола на Свети Петър, лекарите вкупом обявиха, че жизнените му показатели вече били нормални и след дълбокия сън през изминалата нощ той се чувствал много по-добре. Отколкото примерно в четвъртък вечерта, когато се заговори усилено за влошаване на неговото състояние.

С решението  си да се завърне на „сцената“ на Ватикана, на която е осъден от канона да бъде главно действащо лице до края на дните си, папа Франциск направо „изплагиатства“ Марк Твен. И по-точно оная негова фраза, с която великият американски писател преди повече от век известява в. „Ню Йорк Джърнъл“, почитатели, приятели и врагове, че слуховете за неговата смърт, били силно преувеличени. Защото точно такива слухове за Хорхе Бергольо се появиха в четвъртък сутринта и авторитетни италиански всекидневници като „Кориере дела сера“, „Република“ и „Ла Стампа“ буквално го отписаха. Ами подчертаха яко, че папата нямало да го има на площад „Свети Петър“ нито на „Цветница“, нито на „Великден“ щото бил много зле. Като мощните вестници дори написаха имената на висшите прелати, които ще го заместят на двата големи празника – кардиналите Леонардо Сандри на първия и Джовани Батиста Ре на втория.

А както пророкуваха в петък следобед акредитирани към Ватикана репортери, ако в събота папа Франциск наистина се завърне в скромния си апартамент в пансиона „Санта Марта“ и в неделя отслужи литургията за „Цветница“ на площад „Свети Петър“, светът щял да стане свидетел на истинско чудо.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

„Виваком“ разпространи тревожно предупреждение към клиентите си

Измамниците нямат почивен ден. В ход е поредната схема,...

Емили Тротинетката не е искала да пие женски хормони в ареста, затова ѝ е набола брада

Ако за гаврата с момчето в Пловдив, бъде осъдена...

Мухлясал кашкавал на „Пършевица“ за 29 лв/кг, а срокът му за годност до… СНИМКИ

Клиентка от Пловдив се възмути от състоянието на кашкавал...

Агенция „Митници“: Нов наркотик заля пазара у нас

Нов наркотик Hexahydrocannabinol в последните два-три месеца прави мощна експанзия в...