петък / 22.09.2023 / 15:32

Отново скандал в НС: Нинова крещи от трибуната, направи на пух и прах ПП заради третия пол и усмивката на Киро

Дата:

„По едно време разговорът стана твърде интимно и лично, но проблемът е много по-голям, системен и всеобхватен. Обществото ни е болно от липса на справедливост. Домашното насилие е част от много по-голям проблем – агресията, омразата, противопоставянето и насилието.

Това заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова, лидер на БСП. Според нея още по-голямо внимание заслужава това между деца в училище.

Според нея проблемът е и по пътищата ни, и между съседите.

„Тези протести избухнаха заради всичко това. Това е нещо естествено и нормално. Те са срещу функционирането на системите на законодателна, съдебна и изпълнителна власти. Хората искат справедливост, а не човек с няколко предишни прояви да се разхожда на свобода, а 400 шева да са лека телесна повреда“, каза тя.

„Протестът беше овладян, поне в София, и бе употребен. Издигнаха се надписи „Истанбулска конвенция“. Дали това искат хората на протеста? Те искат нито една повече! Политически лица обаче се появиха там, цинично усмихнати пред протестиращите от насилие и болка. Бяха тия лица, цинично усмихнатите, на селфита. И протестът спря. Защо ли?“, запита Нинова, явно визирайки съпредседателят на ПП Кирил Петков, който се появи усмихнат на проявата.

„Защото гражданското общество се събуди, но и узря, и няма да ви позволи да употребите гнева му срещу системата и желанието за справедливост. 2020 г. такъв спонтанен протест беше опорочен и употребен и днес сте в парламента с джентълменско споразумение на едноръките, интимна връзка, каквото искате. Този път обществото ви отговори“, категорична бе тя.

Това, което предлагате вие е вик на юридическа неграмотност и политически страх. Определението за интимна връзка и това не го казваме само ние. Кажете ми един юрист, който да е казал, че това определение става и върши работа. Всички хора ви казаха, че товане става за борба срещу домашното насилие“, каза тя.

„Вие свикахте парламента от страх, за да избълвате това недоносче политическо. Страх от обществото. Този текст не просто не помага в борбата с насилието, а затруднява и блокира работата, защото, за да докажеш и накажеш насилника, първо трябва да докажешинтимна връзка. Това е като при прането на пари, първо трябва да докажеш, че са незаконно придобити и после да го съдиш за прането им“, каза тя.

„Г-н Рашков, вкарайте им акъл, знаете за какво иде реч. Тези хора убиват борбата срещу домашното насилие с този текст“, заяви Нинова.

Това според нея е първият официален и задкулисен начин за въвеждане на еднополови връзки в България. „Ако това стане, това ще отвори вратите на много следващи стъпки. Жалко е обаче и следното

Искрен Митов пък се качи веднага след нея на трибуната и я обвини, че сее омраза по време на цялото заседание, вместо щом вижда грешка в текстовете да помогне да се подобрят нещата за благото на хората: 

„Само джендъри са ви в главата на вас!“, завърши той речта си.

Нинова от своя страна му отговори, че той дори не си е помислил да влиза в парламента, когато БСП е водила битка срещу домашното насилие. Тя изчете всички пъти, които партията е внасяла предложения за промени именно в този закон. 

„Пенчо, бре чети. Пенчо не чете!“, добави тя и бе категорична, че винаги БСП ще е против третия пол, различен от мъж и жена. Тя обаче, че за справедливите решения и добрите за страната, ще подкрепи всички партии в парламента.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...