събота / 10.06.2023 / 4:28

От ГЕРБ искат смяна на методиката, с която се обявяват хартиените бюлетини за недействителни

Дата:

Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни, което ще намали значително техният брой, каза във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС и юрист Бранимир Балачев. Той и колегите му Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев коментираха пред журналисти ситуацията в страната и работата на Народното събрание, съобщават от БТА.

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, посочи Балачев. По думите му толкова стриктни изисквания не са нужни, а Кралев допълни, че такива строги правила няма и в другите европейски държави. Двамата депутати уточниха, че промените в методиката могат да бъдат направени от ЦИК, а биха могли да залегнат и в Избирателния кодекс.
Народните представители от ГЕРБ-СДС информираха още, че са внесли няколко въпроса да министерства, които касаят Варна и региона. По думите на Славена Точева вече е ясно, че идеята за обходен път на Провадия няма да се реализира бързо. Според отговора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството нещата са много забавени и сега е нужно пътят наново да се проектира, обясни народният представител.

Сега варненските депутати чакат отговори от министрите за бъдещето на магистрала „Черно море“, както и на проекта за изграждане на Съдебна палата в крайморския град на площадката, известна като Цирковата.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...