петък / 9.06.2023 / 3:17

Остра реакция: Борисов отговори на обвиненията на Гешев – арест не ме плаши!

Дата:

От изказването няколко неща мога да отбележа. Не чух нито Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Асен Василев, не чух „Възраждане“, не чух БСП, ДПС и ИТН. Само аз съм му виновен. Като какъв аз ще предложа посланически пост. В каква позиция съм аз.

Така Бойко Борисов коментира отказа на Иван Гешев да подаде оставката си и думите му на извънредния брифинг в прокуратурата.

„Нито съм говорил, нито съм се обадил на когото и да било, само на него, като стана атентатът, за да изразя съчувствие към него и семейството му. Този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. Да наречеш избраниците на народа боклуци, не е правилно“, каза той.

По думите му той не може да предлага посланически пост.

„Не съм се обаждал на никого, никакви листчета не съм писал и никакви предупреждения не съм изпращал. Убеден съм, че законите, които казахме, че ще приемем, трябва да бъдат приети, Убеден съм, че има сили, които когато се види, че може да се състави правителство, се задействат със страшна сила. Не знам кои са тези сили, но това са фактите“, каза Борисов.

По думите му от години се иска оставката на Гешев. „Когато обаче г-жа Габриел каза, че законите са най-важни за нея, ние станахме лоши. Всички ваши опорки потънаха“, каза той.

Той бе категоричен, че няма къща в Барселона.

Борисов бе категоричен, че с никого не е говорил и на никого не е давал указания и подчерта, че е говорил с Гешев, за да му изкаже подкрепа за семейството му след атентата.

„В България, ако не кажеш нещо срещу Бойко Методиев Борисов, сякаш нищо не си казал. Защо само моето име каза. Аз какво влияние имам? Като опозиция от ареста ли“, запита Борисов.

„Ако аз съм проблемът на Гешев, да го реши. Арест не ме плаши, подкрепата на хората е видима. Чакаме той самият в интервюта да даде решенията по куп дела. Още от февруари го казва. Нищо няма да ни спре да се опитаме да направим правителство и реформа и да изведем България от кризата“, каза Борисов. 

Той отново се учуди защо Гешев се озлобява само към ГЕРБ, а другите ги подминава.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в...

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев....

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага...