петък / 22.09.2023 / 15:08

Още рокади в МВР: Назначиха нови шефове на полицията в Благоевград, Пазарджик и Пловдив (СНИМКИ)

Дата:

Новият директор на полицията в Пловдив – Георги Чергов бе представен официално на брифинг от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той заяви, че познава отлично качествата на Чергов, който е кадър на ГДБОП. 

„Лично съм работил с него в предишното си качество като директор на ГДБОП. Гласувам му доверие, убеден съм, че максимално бързо ще оправдае това доверие“, допълни министърът.

По думите му първите поставени задачи са превенция на подобни случаи, като този с убийството на Димитър Малинов в Цалапица.


„Разбирам хората. Действително те са гневни. Надявам се максимално бързо да разкрием престъплението и да намерим извършителя на убийството, да го доведем в България и да бъде изправен пред правосъдието“, изтъкна още Стоянов.

БГНЕС

Той допълни, че причината да има части на жандармерията там е да се извършат процесуални действия, да покрият района и да не се нарушава реда, тъй като ще има следствен експеримент.Припомняме, че до оставката на досегашния директор Васил Костадинов се стигна след серия протести на жителите на Цалапица срещу разследванео на убийството и искане за справедливост.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи са назначени нови директори на областните дирекции на МВР в Благоевград и Пазарджик, съобщиха от МВР. В Благоевград поста поема Даниел Димитров, досегашен началник на териториалното звено на ГДБОП в Кюстендил.

Той беше представен от заместник-министър Кирил Ценкин. В ОД на МВР-Пазарджик заместник-министър Стоян Темелакиев представи Даниел Луков, досегашен началник на отдел в Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Кадровите промени са предприети с оглед ефективното изпълнение на приоритетите в дейността на МВР по линия на пътната безопасност, противодействие на престъпността в малките населени места, трафика и разпространението на наркотици, мигрантския натиск, както и на базата на анализ на резултатите на дирекциите до момента.

Междувременно по-рано стана ясно, че директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов е освободил поста си. Той заяви, че решението да напусне е негово. На кратък брифинг той каза, че е провел разговори с политическото ръководство на Министерството на вътрешните работи, но не разкри подробности.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...