петък / 22.09.2023 / 13:57

Опустошителен среднощен ад над половин България СНИМКИ

Дата:

Серия мощни бури удариха страната ни в нощта на събота срещу неделя. Според радарите в тъмната част на денонощието над страната ни са паднали над 20 хиляди мълнии, предава Нова телевизия.

Прогнозите за силна неустойчивост се оправдаха – ядрото на буреносния фронт навлезе у нас от съседна Сърбия малко преди полунощ и премина последователно през Северозападна България, през цялата Дунавска равнина и южно от Балкана от Сливенско, до централното Черноморие.

Най-опустошителни бяха явленията в Северозападна България и Сливенско, където освен поройния дъжд, се извиха силни пориви на вятъра и падна градушка, на места с големината на орех. В крайните северозападни райони има сигнали за паднали дървета по пътищата и нарушения на електроснабдяването.

Кадри, изпратени до медията, показват силната буря с дъжд и вятър, която премина през село Търнава, област Враца малко след полунощ. След нея останаха множество паднали дървета и скъсани проводници по главната улица.

На места изпочупените клони са толкова големи, че е невъзможно преминаването на автомобили. Електрозахранването в селото спря по време на бурята.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Прогноза за 21 септември: Времето отново ще се разваля

 В сутрешните часове около водните басейни ще има условия...

Проф. Георги Рачев проговори. Докога продължава лятото

Топ климатологът проф. Георги Рачев проговори докога ще имаме...

Сняг натрупа на това място в България, направиха снежен човек СНИМКА

Добро утро, и честит 3-ти сняг! Това лято всеки...

Meteo Balkans с предупреждение за голяма опасност от Северозапад

Циклон над Йонийско море ще напои сахарска България с...