Обясниха защо несистемните “Промяната” и “Български възход” ще спечелят от бюлетината

Date:

Поздравявам традиционните партии за връщането на правото на избор и възможността хората да избират дали да гласуват с машина или на хартия. Това беше жизнено необходимо да се случи! Това коментира в профила си във Фейскбук Петър Кичашки.

Тези като мен, които нямат доверие в администрирането на машините, ще гласуват с хартия. Тези, които подкрепят извънсистемните партии като ПП, “Възраждане” и “Български възход” ще си гласуват с машина.

В нищо от това няма никаква драма. Ама никаква. Даже извънсистемните партии ПП, “Възраждане” и “Български възход”, би следвало да са най-щастливи. Техните избиратели ще си гласуват с машините, т.е. няма да са под угрозата от невалидни бюлетини. Ние пък няма да сме под угрозата някое айти да ни стъкми вота.

Даже, ако човек разсъждава логично, именно извънсистемните партии са онези, които би трябвало да са най-съгласни за тоя развой на събитията – невалидни ще може да са бюлетините само на тези, които не гласуват с машина, а очевидно това няма да са техните избиратели.

Въпросът тук е защо това дуално гласуване, което е в тяхна полза, се възприема така на нож. Дали не е необходимо произнасяне на компетентните органи по въпроса? Сигурен съм, че отговор на този нелогична истерия би могъл да бъде даден я от ДАНС, я от ГДБОП, я от прокуратурата или следствието.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...