четвъртък / 30.11.2023 / 12:16

Nokia пусна нови телефони с копчета

Дата:

Nokia може и да не успя да се наложи на пазара за смартфони и макар тези опити все още да не са приключили, то компанията има дълга история в правенето на телефони с копчета. Тази история все още не е приключила и доказателството за това са последните две попълнения към гамата на финландския производител, които бяха представени през изминалите дни.

Става въпрос за два нови класически телефона с имената 150 и 130. Използвайки имена от стари модели, компанията вдъхва нов живот на тези устройства като представя малко по-модерни технологии и телефони, които могат да издържат поне няколко дни без да бъдат зареждани.

Nokia пусна нови телефони с копчета - 2

Започвайки с Nokia 150, тя разчита на 2.4-инчов QVGA дисплей, както и VGA камера. Батерията е с капацитет от 1450мАч и според компанията може да издържи до 20 часа в разговори и до 30 дни в режим на изчакване. Допълнителните функции включват още аудио жак, FM радио и слот за microSD карта.

Nokia 130 е по-евтиният от двата модела, лишавайки собственика от камера. Всъщност това е и основната разлика между двата телефона, вероятно, за да се достигне именно по-ниската цена. И двете устройства са сертифицирани за устояване на прах и вода по стандарта IP52 .

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Спрете да наливате бирата по грешния начин

Една студена бира - за мнозина от нас това...

Вижте на кои дати през септември ни удрят мощни магнитни бури

Септември 2023 г. се очаква да е период на...

Eто я колата, с която BMW ще промени автомобилния свят

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Това е Изцяло...

Не изхвърляйте горчивата краставица, ето защо

Ако човек изглежда весел, красив, в добра форма, казват,...