четвъртък / 30.11.2023 / 13:32

Нинова издаде притеснителен детайл от срещата Радев-Зеленски! Предупреди за Световна война, която ще пламне от Варна

Дата:

„БСП е на страната на българския национален интерес. Според мен оценката на посещението на украинския президент Володимир Зеленски у нас трябва да мине през резултатите“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Зеленски спечели, България загуби“ – отсече тя в сутрешния блок на bTV и допълни: „Обществото ни се раздели, президентът Румен Радев бе унижен, а правителството каза „Хоп!“ преди да скочи и според мен се провали“.

„Загубихме възможността да имаме втора ядрена централа, тоест енергийна независимост за България и по-евтин ток за българските семействата“, каза Нинова, визирайки случилото се около АЕЦ „Белене“.

„Не може в България да се строи „Белене“ без руска подкрепа, а в Украйна може?! Е, как ще се построй без руска подкрепа – това е двоен стандарт.

Защо да не е у нас? Значи в България не може, а в Украйна – може… едно и също нещо. Този двоен стандарт пречи на българския национален интерес.

Европейският съюз (ЕС) реши, че ще плати частите с европейски средства. Значи на нас не ни дават да строим АЕЦ „Белене“, но на Украйна дават“, ядоса се лидерът на БСП.

Нинова коментира и срещата между президентите Румен Радев и Володимир Зеленски.

„Още преди срещата още Радев бе унижен със съобщението, че пристига президент на друга държава, а той не знае. Денков му наредил да се срещне със Зеленски.

Нещо принуди Радев да се държи така. За първи път го виждам да се държи така – беше различен, не излъчваше достойнство и за първи път гледаше към листчето пред него. За първи път го виждам притеснен да чете в листчето, а иначе помни текст без проблем и само като го погледне вече го знае и със запетайките.

Причината – той има две позиции: ястреб на войната и гълъб на мира – в зависимост от аудиторията, на която говори“, каза Нинова. 

„Какво казаха от правителството? „Зеленски поиска всичко без самолети, а ние какво ще дадем… Отговорът им бе „Ами ще видим“.

В чужбина правителствата излизат и казват: „Ще дадем това, ще дадем онова!“.

А нашите гънат си се и… ох, извинявам се за изказа. Направо си счупиха кръста от това превиване. Нашите тичат като

Но от БСП имаме алтернативно предложение – искаме това „всичко“ да бъде публично, а не засекретено. Така ще се успокои обществото. Иначе докато крият все ще има съмнения сред хората“, призова лидерът на БСП.

Водещата на bTV провокира Нинова с въпрос какво би се случило, ако руският президент Владимир Путин нападне и окупира Варна, а отговорът й бе: 

„България е част на НАТО. Да не дава Господ Русия да напада страна, която е членка на НАТО, защото това означава Световна война.

Решението на Украйна не е да искат още оръжия, за да продължи войната, а да спрат, да преговарят, да се споразумеят“. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...