петък / 9.06.2023 / 4:45

Нинова: Доста държавни мъже изчезнаха – Кирил и Асен на семинар в Прага, Радев – 4 дни в ЮАР

Дата:

„Доста държавни мъже изчезнаха. Точно в ключовия момент, когато ГЕРБ/СДС направиха на Кирил Петков и Асен Василев предложение, на което не могат да откажат, Кирил и Асен отидоха на семинар в Прага. А точно, когато трябва да се връчва първия мандат и виждате колко е напрегнато в държавата, президентът замина 4 дни за ЮАР. Борисов се скри и пусна Габриел напред, след опита за покушение на Гешев, той някъде изчезна… Нещо… не останаха държавни мъже“.

Това заяви пред медиите в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Манипулации, лъжи и интриги“ – така социалистката нарече съобщенията, че вече текат преговори за разпределение на министерства, а тя искала земеделие и социални дейности.

„Лошо е, че ГЕРБ не говорят за политическа формула. Смятам, че ГЕРБ сбъркаха концепцията от самото начало. Има два начина за подход за правителство. Първият – ГЕРБ си предлага премиер, той си предлага приоритети, предлагат си правителство на малцинството и търсят подкрепа. Вторият, който според нас беше правилният – да има лидерска среща, да определим най-важните приоритети, не само по партийни програми, най-важните приоритети за България, да си определим срокове за изпълнение, едва тогава да търсим подкрепа. Те избраха първият вариант, сбъркана работа, и грешка след грешка всеки ден“, смята Нинова.

БСП са обезпокоени, защото един от най-важните въпроси в момента е Бюджетът за 2023 г., но не е посочено с какъв дефицит, ще има ли увеличение на доходите на хората и пр.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в...

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев....

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага...