петък / 22.09.2023 / 13:53

Невероятно: Мъж, откраднат като бебе, намери майка си след 40 години (СНИМКИ)

Дата:

Мъж, който е бил отвлечен като новородено бебе в Чили преди четири десетилетия откри биологичната си майка. Потресаващата история на 42-годишният Джими Липерт Тайдън разтърси света.

В деня, в който се родил, медицинска сестра информирала майка му, че момченцето трябва да бъде поставено в кувьоз. Не след дълго тя се върнала при родителката с покрусяваща новина – бебето й е починало.

Така мъжът бил отгледан в САЩ от семейство, което нямало представа за истинския му произход.

„Нищо не може да се сравни с тази емоция. Това беше сблъсък на чувства за мен“, казва Джими, след като за пръв път срещна родната си майка Мария Анхелика Гонсалес. 

открадното бебе

БТА„За мен това беше сблъсък на чувства – щастие, но същевременно бях наранен от загубеното време, което ми е отнето“, разказва мъжът.

Тайдън е отгледан като едно от три деца в любящо семейство с двама родители. Той е знаел, че е осиновен и е роден в Чили. Осиновителите му обаче вярвали, че детето няма живи роднини в южноамериканската страна, която бе управлявана от режима на диктатора Аугусто Пиночет от 1973 до 1990 г.

открадното бебе

БТА„В продължение на 40 години това беше моята история“, написа Тайдън на страницата си във Фейсбук, който 19 години е служил в американската армия като морски пехотинец, а сега е успешен адвокат по наказателни дела.

Един ден през април той случайно попада на новинарска статия, разказваща за мъж от Калифорния, който научил, че е бил откраднат от майка си в Чили и след това незаконно осиновен от двойка от САЩ. Тогава разбира, че според правозащитни организации повече от 20 000 бебета са били откраднати от майките си в Чили, предимно жени с нисък социален статус. След това децата са давани за осиновяване от хора в чужди държави. Новите родители плащали, но вярвали, че това са законни такси и нямали никаква представа, че малчуганите са жертва на трафик.

В схемите са участвали акушерки, лекари, социални работници, монахини, свещеници и съдии, които печелели повече от добре от престъпната дейност.

Джими Липерт Тайдън веднага се обръща към една от организациите, които има достъп до база данни с ДНК на семейства, които предполагат, че децата им може да са били откраднати. Така открива, че майка му е жива и има семейство с братя и сестри в родината си.

Веднага стяга куфарите и след няколко дни изрича думите, които никога не е предполагал, че ще каже: „Здравей, мамо! Обичам те толкова много…

открадното бебе

БТА
Биологичното му семейство посреща Тайдън с тържество и 42 балона, които символизират всеки един рожден ден, който той е прекарал разделен от тях.

Сега той обещава, че ще посвети бъдещата си юридическа дейност на това да помогне и на други откраднати деца да открият родителите си в Чили.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Стадо овце изядоха 100 кг канабис в Гърция

Стадо овце изяде близо 100 кг канабис за медицински...

Разходите на САЩ в Украйна в четири диаграми

Съединените щати са вложили повече от сто милиарда долара...

Гърция под блокада заради мащабна стачка

Гърция е под блокада днес заради стачка в редица...

Напрежението ескалира! Полша поряза тежко Украйна заради вноса на зърното

Един от най-верните съюзници на Украйна - Полша, обяви,...