Нетът пламна след този коментар за спирането ни от Шенген!

Date:

“Не, въобще няма двоен аршин. Изобщо. И две категории хора. И две Европи. Ще си чакат нашите бизнеси и превозвачи като гламави по границите, губейки пари и конкурентоспоспособност.”

Това написа във Фейсбук икономическият и политически анализатор Кузман Илиев. Поводът за думите му е новината от по-рано днес, че Европейския съвет реши да не допусне България до Шенгенското пространство.

“Малко им беше гилотината на “закона Макрон”, дето ги върна в първи клас – да кръстосват наляво-надясно като “луди Ленчета” само и само транспортният сектор във Франция да няма главоболие с конкуренцията.

Ще си се натрупват тук анклави от мигранти всякакви – малко ли кризи решиха висшестоящите ни партньори: то не беше Либия, не беше Сирия, не беше и сегашната драма в Украйна, която зимата тепърва ще се разгръща в хуманитарна катастрофа, за която пак ще плащат ошушканите европейски граждани”, категоричен е експертът.

“Ама къде е евросолидарността в криза – нали натискът по границите е върху страни-членки като нас – погубени животи на граничари и полицаи, огромни средства, техника. Пазим външната граница на всички все пак – да им е спокойно в Амстердам и Париж на другарите ни. Що така ни режат?!

Нали чинно клекнахме да си продадем историята и идентичността, а сега да правят планове да ни завладяват “македонците” – културно, че и военно, да ни побийват, палят и стрелят. Забавно. Та нали първи скочихме срещу “превалутирането” за газа, коленопреклонно си затворихме 4 блока от Козлодуй, а сега и половината от енергийния ни микс гласим – въглищните централи и мини. И накрая това.

Тъпо, но и закономерно. Никой не се съобразява с натегачи, които не пазят собствените си достойнство, живот и историческо богатство. От забавно, стана гротескно, сетне тъжно – идва ред на гнева и конкретни действия по възбуждане на дълбоко скритите ни морални заложби и себеуважение като народ”, завърши Кузман Илиев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...